Κυριακή 27 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Σταθμός η κινητοποίηση στις 10 Μάρτη

Σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, ΔΝΤ, πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, προχωρούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Στις 10 Μάρτη - και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας - οι ταξικές δυνάμεις δίνουν νέα αγωνιστικά «ραντεβού» και μετατρέπουν τη μέρα αυτή σε σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια σε όσους τσακίζουν τη ζωή μας, στην πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της πλουτοκρατίας και των συμμάχων τους. Ηδη, στην Αθήνα, έχει οριστεί η συγκέντρωση για τις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Με το κοινό τους κάλεσμα προς τις γυναίκες της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτισσών, των νέων γυναικών, των μεταναστριών, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ τονίζουν: «Κανένας εφησυχασμός, καμιά αναμονή»! Κι επισημαίνουν: «Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης στον πόλεμο κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τιμούμε τους αγώνες του χθες και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα ως το τέλος. Οι αγώνες του αύριο - οι δικοί μας αγώνες - να είναι ακόμη πιο τρανοί, ακόμη πιο δυναμικοί, ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Ενα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα στις γυναίκες των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, σημειώνεται: «Μη σε ξεγελάσουν! Υπάρχει διέξοδος!». Και τονίζει: «Μονόδρομος για μας είναι το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής που μας θέλει σύγχρονους δούλους, υποταγμένες στα συμφέροντα των εργοδοτών, στους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μονόδρομος για μας είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή. Ο αγώνας για ένα δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπου τα πλούτη που παράγουμε και καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών θα είναι ιδιοκτησία του λαού, θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας».

Απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στις γυναίκες να απαντήσουν θετικά στο διαχρονικό δίλημμα: «Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση ως την τελική νίκη», επισημαίνοντας: «Σήμερα δεν είμαστε μόνες, υπάρχει η Κοινωνική Συμμαχία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ. Αυτή δίνει δύναμη στη δύναμή μας. Εκφράζει την ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ, μετά την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, κλιμακώνει την πάλη κατά της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και των υποστηρικτών τους. Με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, «το ΠΑΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις επιτροπές αγώνα, τους εργαζόμενους να μην εφησυχάσουν. Η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο νέας επίθεσης στη ζωή της εργατικής τάξης. Κανένας εφησυχασμός. Συνεχίζουμε ακούραστα, με αισιοδοξία, χωρίς αναμονή, με οργάνωση, σχέδιο και συσπείρωση δυνάμεων».

Οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προετοιμάζουν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις κατά κλάδο. Δίνουν τη δύσκολη μάχη με οργάνωση και σχέδιο, εντάσσοντας νέες δυνάμεις στον αγώνα, με πρωτοβουλίες μέσα στους χώρους δουλειάς που αφορούν την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στις 10 Μάρτη, με πρωτοβουλίες για τα προβλήματα των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ