Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επικίνδυνες κόντρες συμφερόντων

«Λάδι στη φωτιά» έριξε - ξανά - χτες ο Β. Μαρινάκης. Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στην ΕΠΟ (όπου συμμετέχει εξ οφίτσιου ως πρόεδρος της Super League) ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ... αναρωτήθηκε: «Ο λαός του Ολυμπιακού είναι τρεις φορές περισσότερος, τι θέλετε να τον βγάλω στο δρόμο;»... Επιβεβαιώνοντας έτσι σημαντικό κομμάτι - που φραστικά το συνάφι του αρνείται - της σχέσης των επιχειρηματιών (και) με το ποδόσφαιρο και κυρίως με τους οργανωμένους οπαδούς. Ακόμα ο επιχειρηματίας - παράγοντας (και) με την τοποθέτησή του αυτή δείχνει αν ήταν συγκυριακό «λάθος» οι δηλώσεις που έκανε μετά το ντέρμπι και πόσο ειλικρινής ήταν η συγνώμη που ακολούθησε. Και βέβαια φαίνεται αν και πόσο υπολόγισε (όπως κατά καιρούς οι όμοιοί του) τις φοβέρες κυβερνητικών στελεχών, περί μη ανοχής σε πράξεις και δηλώσεις που πυροδοτούν βία και εξάπτουν τα πάθη από όπου και αν προέρχονται.

Ενδεικτική της κατάστασης που - συνειδητά από τους αρμόδιους - επικρατεί είναι και η τοποθέτηση του προέδρου στην ομοσπονδία, Σοφ. Πιλάβιου. Εκρινε πως «υπήρχαν αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω ότι στο τέλος έφυγαν όλοι ήρεμοι» (!). Και αποκάλυψε την ρηξικεύλεθη παρέμβαση της ομοσπονδίας: «Φυσικά τους είπαμε ότι πρέπει να επανεξετάσουν το πώς λειτουργούν»...

Για να συμπληρωθεί το παζλ του «όμορφου κόσμου, ηθικού, αγγελικά πλασμένου» στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο να προσθέσουμε κάτι ακόμα. Τις αναφορές του πρώην προέδρου στην Επιτροπής Ορισμών Διαιτησίας και πρώην διεθνή διαιτητή, Σ. Βοργιά, στην τηλεοπτική εκπομπή «H Δίκη».

Μεταξύ άλλων, είπε: «Nα έρθουν σε μια εκπομπή Mαρινάκης, Δαλούκας και Mπέος και να μας πουν γιατί μάλωσαν, τι λεφτά χάθηκαν και για ποιον ευρωπαϊκό αγώνα. Eννοώ το Mακάμπι - Ολυμπιακός, τον οποίο διηύθυνε Iταλός διαιτητής». Περίπου μια βδομάδα πριν, στο κρατικό ραδιόφωνο, είχε πει (αναφορικά με τη διαγραφή του διαιτητή) «αν θέλετε να μάθετε τι έχει γίνει, καλέστε τον Δαλούκα, τον Mαρινάκη και τον Mπέο». Κανείς ως τώρα δεν έχει ασχοληθεί...

Να θυμίσουμε ότι περίπου ένα μήνα πριν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (και πρώην κολλητός και - κατά πολλούς - μέντορας του Β. Μαρινάκη) Ν. Πατέρας, σε ανακοίνωσή του, είχε αναφέρει: ««Eπειδή πολλά ακούμε για τον κ. Δαλούκα από τον κ. Mαρινάκη, τον προσκαλώ να μας πει εάν γνωρίζει προσωπικά τον εν λόγω διαιτητή, εάν έχει συναντηθεί μαζί του και το λόγο της συνάντησης».

Ακόμα ο Σ. Βοργιάς - στην ίδια εκπομπή - ανέφερε: «Nα μας πει τι του (σ.σ. στον διαιτητή του ντέρμπι Kαλόπουλο) είπαν τις δύο φορές που τον έδειραν και του έκαψαν το μαγαζί και τι είπαν στον Bασάρα όταν βρέθηκε στην ίδια θέση».

Οι μάχες επιχειρηματικών συμφερόντων λοιπόν συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα. Η συνεχής πυροδότηση του οποίου θα οδηγήσει σε ακόμα πιο επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες (;) εκρήξεις. Και όλα αυτά υπό το... ατάραχο βλέμμα αρμοδίων και «ταγών» που «απλά προεδρεύουν»... Από όποια θέση και αν κατέχουν (κυβερνητική, παραγοντική, σε δικαιοδοτικά όργανα, στην Δικαιοσύνη) είναι - με τον στρουθοκαμηλισμό ή/και την απάθειά τους - τουλάχιστον συνένοχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ