Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Για να μην περάσει το «μνημόνιο» της Παιδείας

Κινητοποιήσεις του ΜΑΣ το επόμενο διάστημα ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο

Σε ξεσηκωμό με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, για να μην περάσει ο νέος νόμος - έκτρωμα, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, μπροστά στην κατάθεση του νέου νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ μέσα στο Μάρτη. Ενας νόμος που, όπως τονίζει το ΜΑΣ, «γκρεμίζει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση!». Που «φέρνει επίσημα τις επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ! Φτιάχνει τα ιδρύματα ΑΕ με δίδακτρα».

Το ΜΑΣ πραγματοποιεί σειρά κινητοποιήσεων ξεκινώντας την Τετάρτη 9 του Μάρτη με κινητοποιήσεις στις πρυτανείες όλων των ιδρυμάτων. Στις 10 του Μάρτη καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΠΑΜΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα. Στις 11 του Μάρτη προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημα των συμβασιούχων καθηγητών. Στις 17 του Μάρτη το ΜΑΣ διοργανώνει συλλαλητήριο για το νέο νόμο - πλαίσιο στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ σε ανακοίνωσή της για το νέο νόμο - πλαίσιο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματος που υπηρετούν φορτώνοντάς την στις πλάτες μας, στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών μας. Το ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη της ΝΔ προχωράνε σταθερά στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, όπως σχεδίαζαν χρόνια πριν, στα ευρωενωσιακά επιτελεία. Σύνδεση των ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις σημαίνει: Στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που για το λαό μας είναι φτώχεια, ανεργία, βάσανα, πόλεμοι. Καμία σχέση δεν έχει με την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Ο νέος νόμος - πλαίσιο είναι συνέχεια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που έφερε η ΝΔ (τετραετή επιχειρησιακά προγράμματα, πιστωτικές μονάδες, αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων).

Είναι δεμένος άρρηκτα με το μνημόνιο διαρκείας που θέλουν να επιβάλουν στο λαό μας, με τα βάρβαρα μέτρα σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, Υγεία, με τη ληστεία του λαού».

Κάλεσμα σε ξεσηκωμό

«Τώρα οι φοιτητές και σπουδαστές πρέπει να ξεσηκωθούν, να μπουν μπροστά για να φτιαχτεί ένα μεγάλο διεκδικητικό ποτάμι που σε αυτό θα έχει τη θέση του ο κάθε φοιτητής και σπουδαστής που πλήττεται. Μαζί μας είναι η ΔΗΠΑΚ, το κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων που δεν είναι μπλεγμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα, που ειλικρινά αντιστέκεται σε αυτά τα μέτρα. Μαζί μας είναι οι μαθητές και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων.

Τώρα να πάρουμε θέση μάχης πλάι στους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρομαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Να χτίζεται μέρα με τη μέρα η μεγάλη συμμαχία που θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που συμφέρει το λαό και τη νεολαία», καλεί το ΜΑΣ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο του νέου νόμου και σημειώνει: «Το ΠΑΣΟΚ, μέσω της υπουργού της λέσχης Μπίλντερμπεργκ Α. Διαμαντοπούλου βγαίνει ανοιχτά, σε όποιο κανάλι και να βρει, και δηλώνει μαζί με τους λοιπούς συνεργάτες της ότι τα μέτρα αυτά θα περάσουν όποια αντίδραση και αν βρουν από τις "οργανωμένες μειοψηφίες".

Εχει σταθερούς συμμάχους:

  • Τις παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (ΠΑΣΠ - ΔΑΠ) που ήδη μέσα από τις θέσεις τους συμφωνούν με το νόμο και πιέζουν να γίνουν πιο αντιδραστικές αλλαγές.
  • Τους καλοπληρωμένους επιστήμονες της Επιτροπής Σοφών, του ΕΣΥΠ, τις συνόδους των Πρυτάνεων και άλλους γιάπηδες καθηγητές - συμβούλους του Παπανδρέου.
  • Τις πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ - ΔΟΕ - ΠΟΣΔΕΠ - ΟΣΕΠ ΤΕΙ που είναι στο ίδιο κόμμα με αυτήν (το ΠΑΣΟΚ) και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Αξιοποιεί τις θέσεις και το ρόλο των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ που συνεργάζονται με τους γνωστούς προβοκατόρικους μηχανισμούς που συκοφαντούν το κίνημα.

Θα βρουν μπροστά τους, όμως, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, τους μαθητές, τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, το κομμάτι των ριζοσπαστών πανεπιστημιακών δασκάλων και τη ΔΗΠΑΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ