Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Την πολιτική της κυβέρνησης για τις γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις και τις συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο σενάριο για τους εργαζόμενους στην Αγροτική Τράπεζα και τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας, καταγγέλλει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή η Διαμάντω Μανωλάκου. Στην Ερώτηση, η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, τονίζεται:

«Η πολιτική της κυβέρνησης, το πρόγραμμα του Μνημονίου, αλλά και η στρατηγική της ΕΕ προβλέπουν γενικευμένες αποκρατικοποιήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, προώθηση συγχωνεύσεων κλπ.

Βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη πρόγραμμα δραματικών μειώσεων μισθών σε ιδιωτικό, δημόσιο τομέα, σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Στη δίνη αυτών των αρνητικών για τους εργαζόμενους εξελίξεων βρίσκεται και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. Ηδη οι μισθοί των εργαζομένων στην ΑΤΕ έχουν μειωθεί κατά 10%, ενώ υπάρχει επίσης σχέδιο για την πώληση των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων της ΑΤΕ, όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η ΔΩΔΩΝΗ, η ΣΕΚΑΠ κ.ά.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις γνωρίζουν ότι μόνο χαμένοι θα βγουν οι ίδιοι, αλλά και γενικότερα ο λαός.

Πολλά έχουν ακουστεί και πολλά έχουν γραφτεί για το μέλλον της ΑΤΕ. Το ζήτημα προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού πρέπει να συνυπολογιστεί ότι το σύνολο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς και οι μικροί κτηνοτρόφοι έχουν υποθηκευμένο το βιος τους στην ΑΤΕ, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα και με το μέλλον της εγχώριας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ Υπουργοί:

  • Τι συγκεκριμένα προβλέπουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το μέλλον της ΑΤΕ.
  • Αν προβλέπεται να επεκταθούν οι μειώσεις μισθών, η απορρύθμιση ωραρίων, οι απολύσεις κλπ.
  • Ποιες εγγυήσεις παρέχει η κυβέρνηση για την προστασία της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς και των μικρών κτηνοτρόφων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ