Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

Ως «ένα μαύρισμα στο μάρμαρο» της ταράτσας του κοινόχρηστου χώρου, έξω από την πολυκατοικία του Π. Χηνοφώτη, πρώην υφυπουργού της ΝΔ, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης, περιγράφηκε η έκρηξη που σημειώθηκε εκεί, το 2009, από ενοίκους των πολυκατοικιών της περιοχής, κατά τη διάρκεια της δίκης στον Κορυδαλλό της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν παραβρέθηκαν και χτες, στη δίκη οι 4 από τους 9 νεαρούς κατηγορουμένους.

Οι μαρτυρίες ενοίκων, κοντινών πολυκατοικιών στην οικία του Π. Χηνοφώτη ανέφεραν είτε ότι δεν άκουσαν την έκρηξη και είδαν όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο «το μαύρισμα στο μάρμαρο», ενώ όποιοι άκουσαν και βγήκαν στο μπαλκόνι, μίλησαν για το ίδιο μαύρισμα και «για μια μυρωδιά που έδειχνε ότι κάτι έγινε».

Το δικαστήριο αποφάσισε να προσέλθει στη διαδικασία ο πρώην υφυπουργός Παν. Χηνοφώτης - μετά από αίτημα των συνηγόρων - και οι δύο εντολείς του μεσίτη Σπ. Καπώνη. Ο τελευταίος κατέθεσε χτες στο δικαστήριο γιατί τον είχαν δει αστυνομικοί να φωτογραφίζει το σπίτι πάνω σε μοτοσικλέτα, αρκετό καιρό πριν την έκρηξη. Η περιγραφή των αστυνομικών όμως, για το άτομο στη μοτοσικλέτα, δεν ταίριαζε με αυτήν του μάρτυρα. Ο Σπ. Καπώνης είπε ότι φωτογράφιζε το διαμέρισμα προς πώληση.

Επίσης, χτες, ξεκίνησε η κατάθεση του τότε προϊσταμένου του Τμήματος Αντιμετώπισης Εσωτερικής Τρομοκρατίας Παρασκευά Χηνόπουλου, που συντόνιζε την επιχείρηση. Στην κατάθεσή του μίλησε για πληροφορίες που είχαν έρθει στην υπηρεσία του για οικία ύποπτων ατόμων, στο Χαλάνδρι. Αν και οι υφιστάμενοί του είχαν μιλήσει για σπίτι με παράθυρα ανοιχτά, φώτα και άτομα που δεν έπαιρναν μέτρα προφύλαξης, ο Π. Χηνόπουλος στην αρχή μίλησε για συνηθισμένο σπίτι που τελικά «εξελίχθηκε» σε σπίτι ατόμων που πρόσεχαν τις κινήσεις τους.

Οταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο τι σημαίνει αυτό, δεν το εξήγησε, αλλά είπε «ήταν προσεχτική η λέξη, τα λέει από μόνη της». Επιπρόσθετα, δεν απάντησε επαρκώς στο δικαστήριο, στο ερώτημα «γιατί από τη στιγμή που θεώρησαν ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει, σταμάτησαν την παρακολούθηση». Οταν ρωτήθηκε επίσης τι ήταν «ύποπτο» στις σακούλες που πετάχτηκαν στα σκουπίδια και ζητήθηκε να τις πάρουν, είπε ότι «ήταν τρεις και γι' αυτό θέλαμε να δούμε τι έχουν μέσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ