Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΠΘΕ
Προωθεί απολύσεις και μειώσεις μισθών

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης καλούν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίστασή τους

Κάτω από την απόφαση των εργαζομένων των δημοτικών ΜΜΕ να απαντήσουν άμεσα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις η διοίκηση της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) ανέβαλε χτες την προγραμματισμένη συζήτηση της συνεδρίασής της για τη διάρθρωση, μετακίνηση, απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών. Η διοίκηση ανέφερε ότι θα συζητηθεί σε 4 - 5 βδομάδες, όταν θα έχει στα χέρια της τις προτάσεις της ιδιωτικής εταιρείας στην οποία «ανέθεσε» τη μελέτη για τη βιωσιμότητα των δημοτικών ΜΜΕ.

Στα σχέδια της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να προχωρήσει στη μείωση του προϋπολογισμού της ΔΕΠΘΕ πάνω από 50%, με αντίστοιχες μειώσεις σε προσωπικό. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της ΔΕΠΘΕ κατά 83% αφορά στη μισθοδοσία των 211 εργαζομένων της επιχείρησης.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης καλούν τη διοίκηση του δήμου να μην προχωρήσει σε άλλες απολύσεις και να ανακαλέσει τις προηγούμενες. Να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα «στοιχεία» που μέχρι στιγμής αποκρύπτει. Σε κάθε περίπτωση καλούν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίστασή τους, ξεπερνώντας τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Και δηλώνουν ότι το ΠΑΜΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα βρίσκονται δίπλα τους, με τον πιο αποφασιστικό τρόπο.

Με ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι στην έως τώρα πρακτική της διοίκησης Μπουτάρη, σημειώνουν:

«Βήμα πρώτο: Καλλιεργούμε κλίμα στην κοινή γνώμη αναμειγνύοντας λίγες αλήθειες με πολλά ψέματα. Βήμα δεύτερο: Αποφασίζουμε και διατάσσουμε μπροστά στο φόβο του "εθνικού κινδύνου" που έχουμε φυτέψει στα μυαλά των ακροατών μας.

Αυτή την ανατριχιαστική λογική που χρησιμοποίησε κατά κόρον η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τα κανάλια των εθνικών εργολάβων και τους χρυσοπληρωμένους κονδυλοφόρους τους για να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητά της, φαίνεται ότι ακολουθεί κατά πόδας και η διοίκηση Μπουτάρη.

Συνεχίζει το πογκρόμ απολύσεων στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης. Και φαίνεται ότι δε θα σταματήσει εδώ. Τα "περίφημα" στοιχεία που "στηρίζουν" τις αποφάσεις της σημερινής διοίκησης δε βγαίνουν στη δημοσιότητα με την επίκληση των προσωπικών δεδομένων. Αλήθεια, όταν η ίδια παράταξη, ως αντιπολίτευση, ζητούσε αυτά τα στοιχεία, δεν υπήρχαν "προσωπικά δεδομένα";

Οι αποφάσεις παίρνονται ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο απλά ενημερώνεται εκ των υστέρων, παίζοντας το ρόλο του κομπάρσου. Το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων και το κυνηγητό δικαίων και αδίκων ξεκαθαρίζουν αντικειμενικά τις τρεις προοπτικές που επιφυλάσσει η διοίκηση Μπουτάρη στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης:

`Η συρρίκνωση ή κλείσιμο ή ξεπούλημα σε ιδιώτη. Σε κάθε περίπτωση, ζημιά για τους εργαζόμενους και τους δημότες. Πρέπει η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος να καταλάβουν: Ο δήμος δεν είναι επιχείρησή τους. Ανήκουν στους δημότες της πόλης. Οι απολύσεις δε θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ