Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Πυρά κατά διαδηλωτριών

AMΠΙΤΖΑΝ.-- Οι επιθέσεις στρατιωτών που υποστηρίζουν τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπάγκμπο στο προάστιο Αμπόμπο της οικονομικής πρωτεύουσας Αμπιτζάν είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αμάχων και κύμα φυγής τουλάχιστον 200.000 ανθρώπων μέσα στην τελευταία βδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις αξιωματούχων του ΟΗΕ, στην περιοχή επικρατεί ιδιαίτερα έκρυθμη κατάσταση, ενώ σε όλη τη χώρα έχουν σκοτωθεί από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη πάνω από 400 άνθρωποι. Τα τελευταία θύματα των δυνάμεων «ασφαλείας» που στηρίζουν τον απερχόμενο πρόεδρο ήταν έξι γυναίκες που έπεσαν νεκρές χτες το πρωί στο προάστιο Αμπόμπο από τις σφαίρες στρατιωτών μόνο και μόνο επειδή φώναξαν δυνατά συνθήματα κατά του απερχόμενου ηγέτη, που αρνείται να παραδώσει την εξουσία στον θεωρούμενο (από ξένες δυνάμεις και ΟΗΕ) νικητή των εκλογών Αλασάν Ουατάρα.

Οι έξι διαδηλώτριες δεν ήταν τα μόνα, αλλά τα πρώτα θύματα των σφαιρών από τις δυνάμεις καταστολής, καθώς αρκετές δεκάδες άλλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τα πυρά τους ή ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ