Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Προκαλεί η κυβέρνηση

Ανακοίνωση της Γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΥ για το ξεπούλημα των συνεταιριστικών βιομηχανιών

Η κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα των συνεταιριστικών βιομηχανιών που ανήκουν στην ΑΤΕ, με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΥ, καλώντας τους αγρότες και, συνολικότερα, τους εργαζόμενους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πού το πάνε τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι προκάτοχοί τους της ΝΔ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, προχωρά στο ξεπούλημα των συνεταιριστικών βιομηχανιών που ανήκουν στην ΑΤΕ, προκειμένου στη συνέχεια να δώσει πεσκέσι και να ξεπουλήσει την ίδια την ΑΤΕ σε μεγαλοκεφαλαιοκράτες ντόπιους και ξένους. Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Σαχινίδη σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, ξεκαθαρίζοντας έτσι την αντιδραστική αντιλαϊκή κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Με το ξεπούλημα της ΑΤΕ που ήδη δρομολόγησε η κυβέρνηση, πέραν όλων των άλλων, χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα σπίτια και τα χωράφια τους, που είναι υποθηκευμένα στην ΑΤΕ, λόγω χρεών που αδυνατούσαν και αδυνατούν να αποπληρώσουν εξαιτίας, κύρια, της αντιαγροτικής πολιτικής και των εξευτελιστικών τιμών των αγροτικών προϊόντων των τελευταίων χρόνων.

Και είναι πρόκληση της κυβέρνησης και του κ. Σαχινίδη να παριστάνει τον «συμβουλάτορα» στους αγρότες και να τους προτρέπει να αγοράσουν αυτοί διά μέσου των συνεταιρισμών τις συνεταιριστικές βιομηχανίες της ΑΤΕ που ξεπουλά δηλαδή τη βιομηχανία Ζάχαρης, τη Δωδώνη, την ΣΕΚΑΠ κ.λπ.

Και είναι πρόκληση γιατί ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι προκάτοχοί τους της ΝΔ, μετέτρεψαν τους συνεταιρισμούς σε κομματικά και κυβερνητικά παραμάγαζα, χρησιμοποιώντας τα κάθε φορά εδώ και δεκαετίες ως εκλογικά εργαλεία για να ξελασπώνουν τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, δίνοντας με δανεικά και «ξένα κόλλυβα» καλύτερες τιμές στους αγρότες και οδηγώντας τους έτσι στη βέβαιη χρεοκοπία και την απαξίωση.

Κι έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και ο κ. Σαχινίδης να ειρωνεύεται τους αγρότες και το συνεταιριστικό κίνημα και να λέει «αγοράστε» τα εργοστάσια της ζάχαρης και τα υπόλοιπα εάν θέλετε να λειτουργήσουν!!

Αλλά να θυμίσουμε ακόμα στον ίδιο και στην κυβέρνησή του που παριστάνουν τους αγανακτισμένους για την κατάντια των συνεταιρισμών πως επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε η καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας όπως επί ΠΑΣΟΚ είχε αποφασιστεί επίσης η καταστροφή της καπνοκαλλιέργειας.

Το ΠΑΣΟΚ έβαλε την υπογραφή να ξεπουληθεί η τευτλοκαλλιέργεια και να μειωθεί η παραγωγή ζάχαρης από τους 316.000 τόνους στους 158.000 τόνους που στη συνέχεια η ΝΔ οδήγησε στο κλείσιμο του εργοστάσιου ζάχαρης στη Λάρισα και στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα σήμερα να κάνουμε εισαγωγές και να πληρώνουμε τη ζάχαρη για χρυσάφι ενώ πριν εξάγαμε και φέρναμε συνάλλαγμα.

Ας βγάλουν τα συμπεράσματα όσοι αγρότες αλλά και συνολικότερα εργαζόμενοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το πού το πάνε τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι προκάτοχοί τους της ΝΔ.

Συσπείρωση και μαχητικοί αγώνες μαζί με την ΠΑΣΥ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ για να αντιστραφεί η κατάσταση και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ