Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Παρέμβαση ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Τη ριζική αντίθεσή τους στην πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών που ψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης οι παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστος Τρέλλης και Χρήστος Ποτόλιας. Οπως καταγγέλλουν, η Περιφέρεια αντί για μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, προχωρά στην πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένα δικαιώματα.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης, «αυτό γίνεται χρόνια τώρα στην Τοπική Διοίκηση, η οποία αποτέλεσε τον Δούρειο Ιππο στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, όπου η πλειοψηφία των εκλεγμένων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εφάρμοσαν πρώτοι τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα τετράωρα, τα stage, τις συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) κ.λπ. Η εφαρμογή του "Καλλικράτη" προβλέπει δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών και περιορισμό του δημόσιου τομέα. Το αποτέλεσμα αυτής της "εξοικονόμησης" δαπανών είναι η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων πανελλαδικά. Η απόλυση εργαζομένων στους οργανισμούς που καταργούνται, αφού οι μετατάξεις θα υπολογίζονται ως νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Από την άλλη, προωθείται η μείωση του "κόστους εργασίας" που σημαίνει παραπέρα συρρίκνωση μισθών και ημερομισθίων, επέκταση μερικής απασχόλησης, συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Εκτός από αυτά που αφορούν στην Τοπική Διοίκηση ως εργοδότη, από το νόμο "Καλλικράτη" προβλέπεται οι εκλεγμένοι να συμβάλλουν γενικά στην παροχή φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού στους επιχειρηματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ