Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η αίτηση της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα αποτελεί πρώτα απ' όλα ωμό εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς και στα διλήμματα της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οποια κι αν είναι η κατάληξη των αιτημάτων των ιδιοκτητών προς την κυβέρνηση, οι ρυθμίσεις από την κυβέρνηση των ανταγωνισμών και της συνδιαλλαγής μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας θα είναι σε βάρος των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους.

Είναι επικίνδυνο να υπάρχουν αυταπάτες. Τα προνόμια που απόλαυσαν Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες στο όνομα της διάσωσης και της ανάπτυξης των ναυπηγείων, τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, με τις φοροαπαλλαγές, τις κρατικές παραγγελίες κ.ά., αποδείχθηκαν χρυσοφόρα για τους κεφαλαιοκράτες, οδυνηρά για τους εργαζόμενους και καταστροφικά για τα ναυπηγεία. Η λογική του μικρότερου κακού αποδείχτηκε παγίδα που οδηγεί από το κακό στο χειρότερο.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν σοβαρές ευθύνες για τις αρνητικές εξελίξεις στη ναυπηγική βιομηχανία γιατί με τις θέσεις και τη στάση τους αποπροσανατόλισαν τους εργαζόμενους, δικαιολόγησαν τις ιδιωτικοποιήσεις και καλλιέργησαν πνεύμα συμβιβασμού, ηττοπάθειας και συνδιαλλαγής.

Οι εργαζόμενοι, για να εμποδίσουν τις αρνητικές γι' αυτούς εξελίξεις, πρέπει να απορρίψουν συνολικά την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης, που αποδεδειγμένα έχει τραγικές συνέπειες στα δικαιώματά τους και οδηγεί στη συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας. Κατεπειγόντως πρέπει να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο διεκδικώντας αποφασιστικά τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας. Να συμβάλουν στη γενικότερη αντεπίθεση του εργατικού κινήματος κατά της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Η διατήρηση και ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων γιατί σχετίζεται με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ