Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παλλεσβιακή κινητοποίηση για το λάδι

Να «νεκρώσει το νησί  την 1η Φλεβάρη»  αποφάσισαν ομόφωνα οι μαζικοί φορείς του νησιού

Παλλεσβιακή απεργιακή κινητοποίηση και αγωνιστικό συλλαλητήριο για το λάδι αποφάσισαν ομόφωνα για την 1η του Φλεβάρη οι μαζικοί φορείς του νησιού, σε προχτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) στο Παλαιό Δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου: «Στόχος είναι τη μέρα αυτή να νεκρώσει κάθε κίνηση στο νησί», τόνισαν οι παρευρισκόμενοι, συμφωνώντας με την πρόταση του προέδρου της ΣΕΑ και βουλευτή του ΚΚΕ ΣταύρουΣκοπελίτη να γίνει η 1η Φλεβάρη μέρα κοινού αγώνα αγροτών, εργατών αλλά και όλου του λαού της Λέσβου.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ ΝάσοςΓιακαλής, οι δήμαρχοι Μανταμάδου ΣτρατήςΓιαννέλης, Αγιάσου ΠαναγιώτηςΨυρούκης - Γραμμέλης και Γέρας ΠαύλοςΒογιατζής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΔημήτρηςΣιαμέτης, ο αντιδήμαρχος ΣτρατήςΣταυρινός ως εκπρόσωπος του δήμου Ευεργέτουλα, καθώς και εκπρόσωποι από την ΕΑΣ Λέσβου και τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Αναφερόμενος στη σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες του νησιού και ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί, ο Στ. Σκοπελίτης πρότεινε στους παρευρισκόμενους να πρωτοστατήσουν στην πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας του εισοδήματος των αγροτών της Λέσβου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αφού επισήμανε ότι κοινή είναι η μοίρα αγροτών και εργαζομένων, τόνισε ότι το Εργατικό Κέντρο θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο με την πραγματοποίηση Παλλεσβιακής απεργίας.

Κλείνοντας τη συζήτηση, οι παραπάνω φορείς συμφώνησαν ομόφωνα με την πρόταση που τέθηκε, «την 1η του Φλεβάρη να κλείσουν τα δημοτικά καταστήματα, η αγορά της Μυτιλήνης, τα λιοτρίβια και τα σχολεία και να κατέβει όλος ο κόσμος στην προκυμαία της Μυτιλήνης», ενώ για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου συγκροτήθηκε οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Νάσο Γιακαλή πρόεδρο ΤΕΔΚ - δήμαρχο Μυτιλήνης, Παύλο Βογιατζή δήμαρχο Γέρας- μέλος της γραμματείας της ΣΕΑ, Παναγιώτη Σταμάτη εκπρόσωπο δήμου Μανταμάδου - μέλος γραμ. ΣΕΑ, Δημήτρη Σιαμέτη πρόεδρο Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Νίκο Μπουλμπούλη πρόεδρο Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, Γιώργο Ορφανό πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Κυριάκο Κουρκούλη πρόεδρο συν/σμού Αγιάσου - μέλος γραμ. ΣΕΑ, Παράσχο Τσαϊρη πρόεδρο νομαρχιακού συμβουλίου ΑΔΕΔΥ, Παναγιώτη Κολλαρά εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, Θοδωρή Μαγλογιάννη αντιπρόεδρο συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Σταύρο Σκοπελίτη πρόεδρο της ΣΕΑ Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ