Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στόχος των επιχειρηματιών να σωθούν το προϊόν και τα κέρδη

Οι μάσκες (ξανα)έπεσαν. Και πλέον κανείς (κυρίως η κυβέρνηση και τα κόμματα που υποστηρίζουν το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο) δεν έχει - έστω και προσχηματική - δικαιολογία περί άγνοιας. Η - κουφή και μουγγή - όλες αυτές τις μέρες Super League, δήλωσε παρούσα με ωφελιμιστικό τρόπο και σκοπό. Οποιος λοιπόν υπηρετεί ή και προσπαθεί να διαχειριστεί - εξωραΐσει το σύστημα, είναι συνένοχος.

Μπροστά στο (όποιο) ενδεχόμενο να θιχτούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου και των εταιρειών τους, οι παράγοντες παραμέρισαν τις διαφορές τους και ομονόησαν. Π.χ. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μίλησαν για αλλαγές και μέτρα αλλά υπερασπίζονται τον αστικό συνεταιρισμό.

Γιατί; Το απάντησε στην τοποθέτησή του - κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ (απουσίασαν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Λάρισα) - ο πρόεδρος της Super League, Β. Μαρινάκης: «Η αυτονομία της Λίγκας έναντι της ΕΠΟ συνίσταται στην διαχείριση οικονομικών πόρων και στον καθορισμό εμπορικά αξιοποιήσιμου πρωταθλήματος. Αυτό που θέλουν να μας αφαιρέσουν είναι την διαχείριση των εσόδων των δικών μας ομάδων και του προϊόντος που παράγουμε»...

Και... υπενθύμισε στους συνεταίρους του πως «είμαστε αντίπαλοι, κάθε Κυριακή, αλλά η επιβίωση των ομάδων (σ.σ. εταιρειών) μας απαιτεί ομοψυχία και εξεύρεση λύσεων ακόμα και στις πιο συγκρουσιακές καταστάσεις». Προσθέτοντας: «σήμερα μοιάζει να θέλουν να μοιράσουν τα έσοδά μας όχι μόνο στις υπόλοιπες ομάδες της Β' και της Γ' όπως γίνονταν μέχρι το 2005 αλλά και με αυτές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν υπάρχει πολιτικός, στέλεχος ή παράγοντας που επιτρέπεται να μας επιβάλει οποιαδήποτε άποψή του για τον τρόπο που θα διαχειρισθούμε τα χρήματά μας. ...Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο ότι η αυτόνομη και καθόλα αξιόπιστη διαχείριση των εμπορικών και επιχειρηματικών θεμάτων του πρωταθλήματος είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να μας αφαιρεθεί»...

Κατά τ' άλλα αναρωτήθηκε «για ποια αναξιοπιστία μιλάμε;» και τόνισε πως η Λίγκα διαχειρίζεται τα κεντρικά έσοδα (χορηγίες, τηλεοπτικά) «για τα οποία δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ή υπόνοια αναξιοπιστίας ή άλλων προβλημάτων». Ακόμα επιδόθηκε σε έμμεση και άμεση μετάθεση ευθυνών και επίθεση σε ΕΠΟ (π.χ. «η ΕΠΟ θεσπίζει όλους τους κανόνες», «για κάθε απόφασή μας είναι απόλυτα σύμφωνη») και γγΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΔΣ που - μεταξύ άλλων - «ομόφωνα καταδίκασε τα όσα κατήγγειλε κατά του Συνεταιρισμού και των ΠΑΕ - μελών του ο κ. Μπιτσαξής». Προανήγγειλε - μετά την λήξη του πρωταθλήματος «δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου του Πρωταθλήματος» και συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχ. Μπέος, υπέβαλε μηνύσεις κατά των Ν. Πατέρα (μέτοχος ΠΑΕ Παναθηναϊκός) και Αλ. Κούγια (μεγαλομέτοχος - πρόεδρος ΠΑΕ Παναχαϊκή). Γιατί «οι ενέργειές τους είναι κακουργηματικές και θα πάνε κατηγορούμενοι». Σε δηλώσεις του επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως «απέναντί μου ήταν ο Νικόλας Πατέρας. Εχω στοιχεία να το αποδείξω».

Και - μεταξύ άλλων - πρόσθεσε (στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα): «Εγώ προσωπικά σε καμιά περίπτωση δεν θα είμαι το εξιλαστήριο θύμα. Δεν γίνομαι ρουφιάνος, προασπίζω μόνο τα προσωπικά μου συμφέροντα. Μετά από μία επίθεση λάσπης οφείλω να αμυνθώ. Ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Δεν μπορεί να με ελέγξει κανένας περαστικός γγΑ επειδή είμαι καράφλας ή χοντρός. Σε καμιά ύποπτη συναλλαγή δεν έχω εμπλακεί. Δεν θα γίνω εύκολο θύμα».

Ο επιχειρηματίας, Ν. Πατέρας, μίλησε για «ψευδομήνυση» και προανήγγειλε μήνυση «για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση». Ακόμα δήλωσε: «Ο μυθομανής και συκοφάντης Αχ. Μπέος έχρισε τον εαυτό του δήθεν μηνυτή ενώ η μόνιμη θέση του ήταν και είναι αυτή του κατηγορουμένου. Σε αυτήν την γνώριμη γι' αυτόν θέση σύντομα θα ξαναβρεθεί απολογούμενος για όσα σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου κατά καιρούς έχει διαπράξει».

Μηνύσεις κατά του Τζιμπρίλ Σισέ (για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση), αθλητικών ιστοσελίδων και δημοσιογράφων (για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, δημοσιεύματα και σχόλια αναγνωστών που αναρτήθηκαν μετά το ντέρμπι) κατέθεσε και ο μεγαλομέτοχος - πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης.

  • Κυβερνητικές πηγές διέρρεαν χθες πως η νέα χορηγική σύμβαση Super League - ΟΠΑΠ (έχει ανακοινωθεί - και ανέρχεται περίπου σε 70 εκατ. ευρώ!... - αλλά δεν υπογράφτηκε) «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να υπογραφεί».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ