Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ενταση του πολέμου ζητά ο Πετρέους

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων σημειώθηκαν χτες στο Αφγανιστάν από δράστες που φέρονται ως «μαχητές των Ταλιμπάν», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας Αφγανός βουλευτής και ένας διευθυντής σχολείου, ενώ οι κατοχικές δυνάμεις κατηγορούνται και για το θάνατο δύο ακόμα παιδιών στην επαρχία Κουνάρ.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής των αμερικανο-ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων, Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, προσπαθούσε να πείσει την Επιτροπή Αμυνας Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας για την αναγκαιότητα του πολέμου. Σύμφωνα με τον Ντ. Πετρέους, η κλιμάκωση του πολέμου στο Αφγανιστάν δείχνει να έχει «αποτελέσματα», με τις κατοχικές δυνάμεις να έχουν κερδίσει τον έλεγχο σε αρκετές περιοχές. Η κατάσταση ωστόσο χαρακτηρίζεται «εύθραυστη» από τον Αμερικανό στρατηγό που υποστηρίζει ότι πρέπει να συνεχιστεί η κλιμάκωση του πολέμου μέχρι την πλήρη εξασφάλιση της κυριαρχίας των περιοχών και την δήθεν «παράδοση» στη συνέχεια στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Στο μεταξύ χτες ο εγκάθετος Αφγανός Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, έδωσε νέα προθεσμία 12 μηνών στις ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας να διαλυθούν και να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τη λειτουργία της χώρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ