Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΗΡΕΑΣ: Στην απόλυση ενός εργαζομένου προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας «ΝΗΡΕΑΣ ΑΕ» (ιχθυοκαλλιέργειες). Η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση αμέσως μετά την τελευταία απεργία (23 Φλεβάρη) και, δείχνοντας τις διαθέσεις της, εξήγγειλε πως θα προχωρήσει σε περικοπές για να μειώσει το κόστος και να καταγράψει καινούριο ρεκόρ κερδοφορίας. Αυτό σημαίνει απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μείωση αποδοχών κλπ. Η Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόλυση, απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη και βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο στην πλατεία Κλαυθμώνος, διεκδικώντας δεδουλευμένες αποδοχές τεσσάρων και πλέον μηνών. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απ' την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 30) το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, να δυναμώσουν το σωματείο. Η συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερη σημασία ειδικά μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου την Κυριακή 27 Μάρτη.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στον προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά προσέκρουσε χτες το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΝΕΦΕΛΗ», κατά τη διάρκεια χειρισμών κατάπλου, προερχόμενο από την Αίγινα με 128 επιβάτες. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε μια 52χρονη επιβάτις, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου προκλήθηκε μικρό σκίσιμο, χωρίς να παρουσιαστεί εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ