Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παπαδιαμάντης σε cd

Το λάβαμε κατόπιν εορτής... αλλά αξίζει να γράψουμε γι' αυτό, αφού αντέχει για του χρόνου, του παραχρόνου και όλα τα χρόνια. Αναφερόμαστε σε ένα cd, μια συλλεκτική έκδοση- εκτός εμπορίου- του γνωστού άξιου ηθοποιού με την υπέροχη φωνή, Κώστα Καστανά. Τίτλος της «Ο Κώστας Καστανάς διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη». Συγκεκριμένα το έξοχο διήγημα του «πατέρα» της νεοελληνικής πεζογραφίας «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη».

Ο Κώστας Καστανάς δεν είναι γνωστός μόνο από τη δουλιά του στο θέατρο και την τηλεόραση. Η φωνή του έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο, καθώς στις δεκαετίες του '60, '70 και '80 συνδέθηκε τα μέγιστα με το ραδιόφωνο. Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα στο ραδιόφωνο, έκανε αφηγήσεις σε πλήθος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, καλλώπισε και ακόμα καλλωπίζει με τη φωνή του αμέτρητες διαφημίσεις σε διάφορα οπτικοακουστικά μέσα. Γι' αυτό και στο cd με τον Παπαδιαμάντη σημειώνει: «αυτή η ηχογράφηση ας θεωρηθεί μια μικρή συνεισφορά σ' όσους αναπολούν μαζί μου τις μέρες ραδιοφώνου...»

Η ηχογράφηση του διηγήματος πραγματοποιήθηκε στο στούντιο ERA. Συντελεστές της είναι επίσης η Δήμητρα Κοσίδου και ο Κώστας Χρύσος. (Για τους ενδιαφερόμενους σημειώνουμε τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του ηθοποιού: Αριστοτέλους 72, Αθήνα 10434, τηλ. 8821301).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ