Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Ισχυροποιείται για να αποδώσει περισσότερα στους μνηστήρες

Την αναβάθμιση και οικονομική ισχυροποίηση της ΕΥΔΑΠ - με τις πλάτες βέβαια του ελληνικού λαού, που χρυσοπλήρωσε τις υποδομές της και χρυσοπληρώνει το νερό που πίνει - ώστε στη συνέχεια να παραδοθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα ως ένας μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Κι αυτό βέβαια χωρίς να αποκλείεται να πωληθεί άμεσα σε ιδιώτες ένα ακόμη μέρος από το σύνολο του 61% των μετοχών της επιχείρησης που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς ήδη προχωρά η αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Οπως προκύπτει από δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Εταιρείας Θ. Λέκκας και ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Μπάρδης, το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για να καταστήσει ακόμη πιο ανταγωνιστική την ΕΥΔΑΠ, προβλέπει:

  • Την επέκταση δραστηριοτήτων της στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης των άνυδρων νησιών του Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΔΑΠ Νήσων», που θα υλοποιήσει το σχεδιασμό αυτό. Ειδικότερα, η εταιρεία αυτή θα μελετήσει τα δεδομένα κάθε νησιού που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα προτείνει συγκεκριμένες μεθόδους για την υδροδότησή τους, είτε με μεταφορά νερού από το Μόρνο, καθώς αυτός έχει ήδη περίσσευμα 1 εκατ. κυβικών, είτε κατασκευάζοντας μονάδες αφαλάτωσης, είτε αξιοποιώντας τοπικές πηγές υδάτων.
  • Την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη ...Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν. Ηδη η ΕΥΔΑΠ έχει συγκροτήσει κοινοπραξία με τον κινεζικό όμιλο MCC και έχει συνάψει κατ' αρχήν συμφωνία για την ανάληψη, τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης της Λιβύης και περιμένει η συμφωνία αυτή να ενεργοποιηθεί μόλις κοπάσει η αναταραχή.
  • Στον εκσυγχρονισμό των δικτύων της στο Λεκανοπέδιο Αττικής, σε βάθος δεκαετίας. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθεί νέο πρόγραμμα αλλαγής 2.000.000 υδρομέτρων. Το κόστος των πρώτων 5.000 υδρομέτρων που θα τοποθετηθούν πιλοτικά θα το αναλάβει η ίδια η ΕΥΔΑΠ, ενώ για τα υπόλοιπα μάλλον θα επιβληθεί ένα νέο χαράτσι στους καταναλωτές.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ΕΥΔΑΠ η ύδρευση - αποχέτευση των νησιών (2013-02-14 00:00:00.0)
«Τσουνάμι» με χαράτσια στην ύδρευση και υδρόμετρα στους αγρότες (2009-03-22 00:00:00.0)
Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς λόγω ιδιωτικοποίησης (2007-12-16 00:00:00.0)
Κερδοσκοπία με το νερό (2007-05-30 00:00:00.0)
Αυξήσεις στο νερό "απ' το παράθυρο" (1997-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ