Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Επινοικιάστηκε το εργοστάσιο στη Δράμα

Η επιβεβαίωση των πληροφοριών για επινοικίαση του εργοστασίου της ΣΟΦΤΕΞ στη Δράμα, με τη χτεσινή ανακοίνωση στους 430 εργαζόμενους ότι από Δευτέρα πλέον υπεύθυνος για το εργοστάσιο και τους ίδιους θα είναι ο Οικονόμου, ιδιοκτήτης της χαρτοβιομηχανίας «ΜΕΛ» στη Θεσσαλονίκη, συνδυάστηκε με δυο ακόμη απολύσεις. Οι απολύσεις αφορούν δυο διευθυντικά στελέχη, στη Δράμα και στην Αθήνα αντίστοιχα, που έρχονται να προστεθούν σε δυο ακόμη που έγιναν τις τελευταίες μέρες.

Οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο που έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ, για απαξίωση της επιχείρησης και απολύσεις, στη βάση εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων της πολυεθνικής ιδιοκτήτριάς της, «Λόκριτζ», παρ' όλο που η συμφωνία ξεπουλήματος προέβλεπε τουλάχιστον τρία χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου και διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων.

Ωστόσο, οι απολύσεις που έχει ήδη κάνει η εταιρία και ο νέος γύρος απολύσεων - «αποχωρήσεων» που φαίνεται να αρχίζει με τη νέα χρονιά, αποκαλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης που «κλείνει τα μάτια» της μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ