Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ - ΣΕΡΒΙΑ
Δεύτερος γύρος συνομιλιών στις Βρυξέλλες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ενέργεια, τηλεπικοινωνίες και ελεύθερη μετακίνηση πολιτών συζήτησαν χτες στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες οι αντιπροσωπείες Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών αξιωματούχων, δίχως όπως αναμενόταν να εκδοθεί ανακοινωθέν σχετικά με το αποτέλεσμα των συνομιλιών.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας από την Πρίστινα, Εντίτα Ταχίρι, είπε πως δεν υπάρχει σχέδιο δράσης ή στρατηγικής για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων θεμάτων, επαναλαμβάνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα όπως το καθεστώς του προτεκτοράτου...

Ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας Μπόρκο Στεφάνοβιτς εξέφρασε την προσδοκία ότι οι συνομιλίες θα επιφέρουν «θετικό αποτέλεσμα», αναφέροντας ότι θα πρέπει να συζητηθούν θέματα που εκκρεμούν από τον πρώτο γύρο και να αρχίσει η εξέταση των θεμάτων της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Ως γνωστόν, ο πρώτος γύρος συνομιλιών έγινε στις 7 και 8 Μάρτη, οπότε αμφότερες οι πλευρές εξέτασαν θέματα όπως το κτηματολόγιο, τα τελωνεία, οι αεροπορικές συγκοινωνίες και η προεδρία στην περιφερειακή ζώνη ελεύθερου εμπορίου CEFTA.

Στο μεταξύ, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο στο Κοσσυφοπέδιο αποφάσισε με 7 ψήφους υπέρ και δύο κατά πως είναι αντισυνταγματική η εκλογή του νέου προέδρου Μπετζέτ Πατσόλι τον περασμένο μήνα. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας παρατυπίες και νοθεία στην εκλογική διαδικασία. Είναι εντούτοις ασαφές εάν λόγω της απόφασης θα πρέπει να παραιτηθεί ο Πατσόλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ