Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, που ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι, τεχνικοί και φωτορεπόρτερ, της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» της Λάρισας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που ξεκινούν από 6 μήνες και φτάνουν μέχρι και τους 15 μήνες.

Σε ανακοίνωση, που υπογράφουν οι εργαζόμενοι που προχώρησαν στην επίσχεση, τονίζεται ότι «η τακτική της επιχείρησης τελευταία ήταν να πληρώνει με έναντι όλους τους εργαζόμενους και να παρακρατεί υπόλοιπα αποδοχών». Επισημαίνεται πως «από το Δεκέμβρη του 2010 τα χρήματα που κατέβαλε η επιχείρηση ήταν ελάχιστα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε με αυτά να ανταποκριθούμε στις βιοτικές μας ανάγκες, οδηγώντας μας ουσιαστικά στην εξαθλίωση». Και υπογραμμίζεται: «Παράλληλα, η Διεύθυνση της εφημερίδας άσκησε πιέσεις για αλλαγή εργασιακών σχέσεων για 4ωρη, εκ περιτροπής εργασία κ.λπ. Συγκροτήθηκε επιτροπή εργαζομένων και η διευθύντρια αρνήθηκε την οποιαδήποτε συζήτηση με την εκλεγμένη εργασιακή επιτροπή του "ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΗΡΥΚΑ". Επιχείρησε να καλέσει με ατομικές προσκλήσεις, έναν - έναν, τους εργαζόμενους όλων των τμημάτων προσπαθώντας να αποσπάσει τη συναίνεσή τους. Οι εργαζόμενοι ακόμη και με αυτόν τον τρόπο δε δέχτηκαν την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, εφόσον υπάρχει σε ισχύ η συλλογική σύμβαση εργασίας με την οποία έχουν προσληφθεί. Η Διεύθυνση χωρίς καμία συνεννόηση με τους εργαζόμενους προκειμένου να βγει το φύλλο της 25ης Μάρτη και το κυριακάτικο της 27ης προχώρησε σε ένα αντεργατικό μέτρο φέρνοντας νέο προσωπικό».

Υπενθυμίζουμε ότι ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων του «Ημερήσιου Κήρυκα», εξέδωσε και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου. Το Σωματείο Τύπου και Χάρτου Λάρισας σε ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει: «Η εργοδοσία, αξιοποιώντας την αντεργατική πολιτική, φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και προχώρησε σε ένα ακόμα αντεργατικό μέτρο, εκδίδοντας την εφημερίδα με άλλους εργαζόμενους. Πρόκειται για προκλητική ενέργεια βαθιά αντεργατική σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Σωματείο και εργαζόμενοι δε θα υποκύψουν σε τέτοιες μεθόδους και με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας, δε θα το επιτρέψουν. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του "Ημερήσιου Κήρυκα" Λάρισας. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν, το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ