Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κυβερνητική επιχείρηση παραπλάνησης των αγροτών

Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της ΠΑΣΥ για την επίσκεψη του Κ. Σκανδαλίδη και την προπαγάνδα για το περιφερειακό «καλάθι» αγροτικών προϊόντων

Η παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, στη «φιέστα» που στήνεται αύριο, Κυριακή, για τον επίσημο γιορτασμό του Κιλελέρ, καθώς και η ομιλία του, αμέσως μετά, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για το περιβόητο περιφερειακό «καλάθι» αγροτικών προϊόντων, εντάσσονται σ' ένα γενικότερο κυβερνητικό προπαγανδιστικό σχέδιο για τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του αγροτικού κόσμου.

Αυτά τόνισαν εκπρόσωποι των Γραμματειών Θεσσαλίας της ΠΑΣΥ σε συνέντευξη Τύπου, χτες στη Λάρισα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση περιφέρει ανά την ελληνική επικράτεια τα «καλάθια» και αραδιάζει «κούφια λόγια» περί «στροφής στην ποιοτική γεωργία», σε μια προσπάθεια να πείσει τους αγρότες ότι μπορεί, τάχα, να υπάρξει λύση στα προβλήματά τους, διέξοδος από τα σημερινά αδιέξοδα και προοπτική για το μέλλον στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οργάνωσης της αγροτικής οικονομίας και της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής.

Αυτό - σημείωσε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας - είναι «προφανές ψέμα» και «καραμπινάτη απάτη», καθώς η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ και της καπιταλιστικής αγροτικής ανάπτυξης δεν μπορεί να υπάρξει καμιά λύση, διέξοδος και προοπτική για τους μικρομεσαίους αγρότες. Γι' αυτό - πρόσθεσε - η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να παλέψουν, σε αγωνιστική συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, που θα αντιμάχεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.

Παίρνοντας το λόγο ο Β. Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τόνισε: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τραβάει, σταθερά και αταλάντευτα, στον "ντορό" που έχει χαραχτεί και οδηγεί στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Ολα εκεί οδηγούν και με την αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 - 2020 θα επιχειρηθεί η εξολόθρευση των μικρομεσαίων αγροτών. Στους στάβλους δε θα υπάρχουν κτηνοτρόφοι και θα έχουν μείνει οι κοπριές των ζώων και στα χωράφια μόνο οι πατημασιές των πρησμένων ποδιών των αγροτών. Ολα τ' άλλα που λένε ο Παπανδρέου και ο Σκανδαλίδης είναι "εκ του πονηρού" και για αποπροσανατολισμό του αγροτικού κόσμου και, γενικότερα, του λαού».

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ κάλεσαν τους μικρομεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να διαδηλώσουν, αύριο, στη 1.30 μ.μ., έξω από το χώρο που θα γίνεται το Περιφερειακό Συμβούλιο, την αντίθεσή τους στην κυβερνητική επιχείρηση αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης, καθώς και στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ) επισημαίνει: «Οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροί αγρότες και οι ΕΒΕ, η νεολαία και οι γυναίκες που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα στο Νομό Λάρισας, τη Θεσσαλία και γενικότερα, δεν περιμένουν τίποτα θετικό από τις επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στο Νομό Λάρισας, όπως του κ. Σκανδαλίδη, και τις διάφορες διαβουλεύσεις που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν το έδαφος για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Γεύονται ήδη τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου και ΕΕ, με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων, την αύξηση της μερικής, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας σε πολλές περιπτώσεις, τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, των τιμών παραγωγού για τους μικρούς αγρότες και την πτώση του τζίρου των μικρομάγαζων.

Γεύονται τα δραματικά αποτελέσματα της ανατροπής των ασφαλιστικών κατακτήσεων, της υποβάθμισης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας και όλων των λεγόμενων κοινωνικών τομέων, την ένταση της κρατικής καταστολής, της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους τόπους δουλειάς.

Σήμερα, γνωρίζουν, από την ίδια τους την πείρα, ότι αυτή η πολιτική, που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει σαφή στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, και όχι των εργατοϋπάλληλων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, είτε στην περίοδο της κρίσης των καπιταλιστών, είτε στην περίοδο της ανάπτυξης.

Γι' αυτό θα γυρίσουν την πλάτη σ' αυτές τις δήθεν διαβουλεύσεις, στην κυβέρνηση και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική.

Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, ιδιαίτερα τους νέους, τις γυναίκες και τους μετανάστες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, διαδηλώνοντας την Κυριακή στη 1.30 το μεσημέρι, έξω από το ξενοδοχείο "Διβάνι Παλλάς" που θα βρίσκεται ο υπουργός Γεωργίας, κ. Σκανδαλίδης, και παράλληλα να οργανωθούν στα συνδικάτα τους, σε σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα στους τόπους εργασίας και κατοικίας, να δυναμώσουν τον αγώνα τους με το ταξικό πλαίσιο αιτημάτων και τη γραμμή πάλης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που υιοθετεί και το ΕΚΝΛ, γιατί είναι αυτό που δίνει προοπτική στον αγώνα και απάντηση στα οξυμένα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ