Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της σοδειάς των καπνοπαραγωγών

Να ασχοληθεί με το πρόβλημα των απαράδεκτα χαμηλών τιμών παραγωγού για τον καπνό και τον ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς, καλεί την κυβέρνηση η Γραμματεία Ν. Πιερίας της ΠΑΣΥ, ζητώντας μαζί να εγγυηθεί ικανοποιητικές κατώτερες τιμές για τη φετινή σοδειά, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους καπνοκαλλιεργητές.

«Οι καπνέμποροι θέλουν για μια ακόμη χρονιά να πάρουν "τσάμπα" την παραγωγή μας με τις εξευτελιστικές τιμές του... 1,5 ευρώ/κιλό, παρά την όποια θετική βαθμολογία και όταν το κόστος παραγωγής βρίσκεται στα 3 ευρώ/κιλό!!!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας Ν. Πιερίας της ΠΑΣΥ. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ελεύθερης αγοράς και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που προωθούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των εμποροβιομήχανων σε βάρος των παραγωγών, των εργαζόμενων και των καταναλωτών.

Φέτος έρχονται με περισσό θράσος, επικαλούμενοι και το κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και δίνουν τιμές κάτω τού και φέτος κατά 20% αυξημένου κόστους παραγωγής. Και βέβαια η τακτική των εμποροβιομηχάνων "εφαρμόστηκε" σε όλα τα προϊόντα, φυτικά και ζωικά, διαμορφώνοντας εξευτελιστικές τιμές παραγωγού και σχεδόν πάντα κάτω από το κόστος παραγωγής. Επιδιώκουν να κατακλέψουν τον ιδρώτα των καπνοπαραγωγών για μια ακόμη χρονιά κερδοσκοπώντας με τις πλάτες και την ανοχή της κυβέρνησης».

Η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ) καλεί τους καπνοκαλλιεργητές της Πιερίας να αντισταθούν και να καταγγείλουν την εκβιαστική κερδοσκοπική τακτική των καπνεμπόρων για την αγορά της πρώτης ύλης, που, με την ανοχή της κυβέρνησης, εφαρμόζουν.

Παράλληλα καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να αντισταθούν, να καταγγείλουν την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης παίρνοντας μαζικά και δυναμικά μέρος στους αγώνες για την ανατροπή της, δηλώνοντας την αγωνιστική αντίθεσή τους στην ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και η οποία τους ξεκληρίζει και τους πετάει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ