Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Θα δώσουμε μάχη ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας

Ανακοίνωση, με αφορμή ημερίδα που διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο για το παιδομάζωμα της Φρειδερίκης

«Για την ιστορική αλήθεια χρειάζεται να πούμε ότι μία απ' τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου είναι η δημιουργία των "αναμορφωτηρίων" από τη Φρειδερίκη και ο εγκλεισμός εκεί χιλιάδων παιδιών, που τα ξερίζωσαν απ' τον τόπο τους, για να τα κλείσουν στις περιβόητες "παιδουπόλεις"».

Αυτό τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Φλώρινας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας από το Παιδαγωγικό Φλώρινας με τίτλο «τα παιδιά της Φρειδερίκης» και χορηγούς το Δήμο Φλώρινας, το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, και τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. Στην ημερίδα προβλέπεται να γίνουν ομιλίες που θα αναδείξουν την υποτιθέμενη προσφορά της «βασιλικής πρόνοιας», διάφορων ιδρυμάτων που έκλειναν τα παιδιά και πλευρές της διαπαιδαγώγησης των παιδιών στις παιδουπόλεις.

«Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για ένα εγκληματικό σχέδιο αρπαγής παιδιών, στην πιο τρυφερή τους ηλικία (από 5-6 χρόνων μέχρι 16-17), που καταστρώθηκε και οργανώθηκε υπό την προσωπική εποπτεία της βασίλισσας Φρειδερίκης και είχε την πλήρη στήριξη των τότε κυβερνήσεων και φυσικά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρονται και τα παρακάτω:

«Ο αντικομμουνισμός είναι πλέον επίσημη πολιτική του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και της αστικής διδακτικής: Είτε με την άθλια χοντροκομμένη μορφή είτε με την πιο εκλεπτυσμένη και πάντα από ονόματα ...κύρους, από την "έδρα", από πρώην "ανανήψαντες" κομμουνιστές που γράφουν το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, από γνωστούς "αριστερούς" της αγοράς, καθηγητές εξ Αμερικής, σκοταδιστές, "μάγειρες" του μαρξισμού.

Τα όπλα τους είναι γνωστά: Λάσπη, συκοφαντία, ψέμα, ανιστόρητες πηγές, αριθμητική της βίας. Αλλοτε διδάσκουν υποταγή και αυταπάτη για καριέρες και άλλοτε τον "δημοκρατικό σοσιαλισμό με αγορά", δηλαδή έναν "καπιταλισμό με κέρατα".

Οι αστοί ιδεολόγοι και οπορτουνιστές απολογητές του συστήματος, αφού για μια δεκαετία διακήρυτταν το "θάνατο των ιδεολογιών", το τέλος της "ταξικής πάλης" και την αποθέωση της "συνεργασίας των τάξεων" επανέρχονται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, με τις σκουριασμένες ιδέες τους. Αυτοί οι καθηγητές έχουν αλισβερίσι με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συμβιβασμού σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Κάποιοι είναι στελέχη κομμάτων, κάποιοι δίνουν γραμμή στις Νεολαίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του οπορτουνισμού. Το Πανεπιστήμιο της Φλώρινας πρωτοστατεί σε τέτοιες εκδηλώσεις, ακόμα πολλοί καθηγητές μέσα στα μαθήματα κάνουν ανοιχτά αντικομμουνισμό, το ίδιο το περιεχόμενο των βιβλίων και μαθημάτων είναι βαθιά αντιδραστικό.

Υπάρχει βέβαια και ένα μικρό αλλά σοβαρό τμήμα Πανεπιστημιακών δασκάλων, που δεν δέχεται να διδάξει υποταγή και σκοταδισμό. Που κρατά ψηλά το κεφάλι, διδάσκει αλήθειες. Αυτούς τους δασκάλους εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε, θα δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στον αντικομμουνισμό, στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, στην παραχάραξη της Ιστορίας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι φοιτητές των λαϊκών οικογενειών, οι φοιτητές που εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους, όλοι όσοι πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος, αλλά καθημερινά σαπίζει και γεννά νέα προβλήματα για το λαό χρειάζεται να συστρατευτούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, στην πάλη για το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ