Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ
Επικίνδυνες εξελίξεις για το κοινωνικό σύνολο

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, με αφορμή το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στον ΟΚΑΝΑ και στο οποίο γίνεται λόγος για οικονομικές ατασθαλίες και από τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι πρόκειται για ψεύδη και έκαναν λόγο για προσφυγή στη δικαιοσύνη και μηνύσεις εναντίον των ελεγκτών. Μίλησαν για «κατευθυνόμενο από την κυβέρνηση πόρισμα» που «συκοφαντεί το σύνολο των εργαζομένων για να καταλήξει στην πρόταση για ελεύθερη συνταγογράφηση». «Οσο μεγάλα είναι τα οικονομικά συμφέροντα στη διακίνηση των ουσιών, άλλο τόσο μεγάλα είναι στο χώρο της απεξάρτησης και της θεραπείας. Στη γωνία καραδοκούν μεγαλοκλινικάρχες, φαρμακοβιομήχανοι οι οποίοι προσδοκούν μεγάλα κέρδη», υπογράμμισε ο Γιάννης Κακλαμάνης, πρόεδρος του Συλλόγου.

«Εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για το κοινωνικό σύνολο», χαρακτήρισε τη συνταγογράφηση η Αίμη Κουτσοπούλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και πρόσθεσε: «Η καταγραμμένη πληθώρα θανάτων από τα υποκατάστατα εκεί όπου αφειδώς συνταγογραφούνται, όπως και το παράδειγμα της Φιλανδίας (όπου πολλοί νέοι χρήστες έχουν ως πρώτη ουσία κατάχρησης και εξάρτησης τη βουπρενορφίνη) καταδεικνύουν το πόσο προσεκτική πρέπει να είναι η πολιτεία, στον εξαιρετικά ολισθηρό στίβο της προάσπισης της δημόσιας υγείας, όταν υιοθετεί πολιτικές με μόνο κριτήριο το κόστος».

Παράλληλα αναφέρθηκαν στις πολύ δύσκολες συνθήκες (απλήρωτοι, χωρίς ΣΣΕ από το 2009 κ.ά.) που εργάζονται, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των ανθρώπων που παρακολουθούν τα προγράμματα υποκατάστασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως ανέφεραν είναι: Η μονάδα χορήγησης υποκατάστατων της Κέρκυρας λειτουργεί χωρίς θεραπευτές, η μονάδα του Ηρακλείου έχει ένα θεραπευτή, η μονάδα του Πειραιά λειτουργεί χωρίς παθολόγο, οι θέσεις έμειναν κενές. Στη μονάδα Περιστερίου δεν έχουν αναλώσιμα εδώ και ένα χρόνο, που αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει τοξικολογικός έλεγχος λόγω έλλειψης μηχανημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ