Τετάρτη 5 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μανιασμένες θύελλες πλήττουν τη Σκοτία

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Ο βαρύς χειμώνας χτυπά με ένταση όλη την επικράτεια της Ευρώπης, από βορρά σε νότο και από ανατολή σε δύση, χωρίς να κάνει διακρίσεις ή να έχει ιδαίτερες προτιμήσεις.

Ετσι, μετά την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, που ήδη έχουν νοιώσει τα σουβλερά δόντια της βαρυχειμωνιάς, σειρά της Μεγάλης Βρετανίας. Από τη Δευτέρα το βράδυ, πολύ σφοδρές θύελλες πλήττουν τη Σκοτία, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Σφοδρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από ισχυρότατους θυελλώδεις ανέμους, η ταχύτητα των οποίων ξεπερνά τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, σαρώνουν τη Βόρεια Σκοτία, και περισσότερα απο 10.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Από τις θύελλες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο Σέτλαντ, στο Ορκνι, στις Δυτικές Νήσους και στην περιοχή των Χάιλαντς.

Παράλληλα, τα προβλήματα στην προσέγγιση στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία ιδιαίτερα στις Δυτικές Νήσους και στα βόρεια νησιά του Ορκνι σημαίνουν ότι οι κάτοικοι θα μείνουν χωρίς προμήθειες τουλάχιστον μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ