Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«FRONTEX»
Καταστολή και στα αεροδρόμια

Ακόμα μεγαλύτερη καταστολή στα σύνορα ετοιμάζει ο «Frontex» (στρατιωτικο-αστυνομικός οργανισμός της ΕΕ, απαγορεύει την είσοδο περισσότερων προσφύγων του ιμπεριαλισμού από όσους χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο). Μετά το ανθρωποκυνηγητό «λαθρομεταναστών» σε θάλασσα και στεριά, συντονίζει τέτοιες «επιχειρήσεις» και στα αεροδρόμια.

Πρόσφατα στελέχη του «Frontex» οργάνωσαν σύναξη με 90 επικεφαλής ασφαλείας αεροδρομίων από τα 27 κράτη μέλη της ευρωένωσης, και άλλες χώρες συνεργαζόμενες με την ΕΕ στο Σύστημα Πληροφοριών (βλ. φακέλωμα) «Σένγκεν». Συμμετείχαν και εννιά υπεύθυνοι ασφαλείας από έξι αεροδρόμια χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Στόχος, να ενημερωθούν για το «ρόλο» και τους «στόχους» του «Frontex» όπως και για τον καλύτερο «συντονισμό» τους ακριβώς στον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων προσφύγων επιχειρούν να εισέλθουν στην ΕΕ αεροπορικώς.

Η προσπάθεια τέτοιας εισόδου δεν πρέπει να ξενίζει. Με τις δυνάμεις συνοριοφύλαξης απλωμένες παντού, με υπερσύγχρονα μέσα επιτήρησης, με τα δρομολόγια εισόδου να δυσκολεύουν διαρκώς και τους πρόσφυγες να θανατώνονται μαζικά (σε ένα μόνο ναυάγιο δουλεμπορικού έξω από την Κέρκυρα το Γενάρη θαλασσοπνίγηκαν 22, στον Εβρο τους τελευταίους μήνες χάθηκαν πάνω από 40...), οι κυνηγημένοι αναζητούν κάθε τρόπο να ξεφύγουν από τις ρημαγμένες πατρίδες τους. Τα στελέχη του «Frontex» έχουν ήδη εντοπίσει «απίθανες» αεροπορικές εταιρείες, από τις λεγόμενες «χαμηλού κόστους», που με φτηνά εισιτήρια κι από αεροδρόμια, π.χ. στη βόρεια Αφρική, κλείνουν μια θέση σε όποιον διακινδυνέψει να ταξιδέψει με τα αεροπλάνα τους προς αεροδρόμια της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ