Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ψηφίστηκε ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισαν, στο σύνολό τους, τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα Τεχνικά Προγράμματα που παρουσιάστηκαν από την Περιφερειακή Αρχή στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Οπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, Β. Μπούτας, ο προϋπολογισμός δεν είναι λογιστική κατάσταση και το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι περιγραφή έργων, αλλά ο καθρέφτης της αντιλαϊκής πολιτικής, που ξεκινά από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και φτάνει ως τη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος του λαού. Γι' αυτό - υπογράμμισε - όχι απλώς καταψηφίζουμε, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενημερώσουμε το λαό και να τον ξεσηκώσουμε να ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να παραμερίσει όλους τους εκφραστές, τους διαχειριστές και τους εκπροσώπους της.

Επεσήμανε, ότι ο «Καλλικράτης» είναι εργαλείο για το πέρασμα της στρατηγικής του κεφαλαίου, γι' αυτό έγινε η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις περιφέρειες σε πολλούς τομείς και οι προϋπολογισμοί των περιφερειών έχουν άμεση σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό, όχι μόνο ως προς τις πηγές χρηματοδότησης αλλά και τις κατευθύνσεις που δίνει η κυβερνητική πολιτική για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου.

Οσον αφορά τα όσα, πριν λίγες μέρες, η περιφερειακή αρχή έφερε στη δημοσιότητα σχετικά με χρέη που παραλαμβάνει η Περιφέρεια από τις πρώην νομαρχίες, ο Β. Μπούτας επεσήμανε: Το χρέος της χώρας επικαλέστηκε ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να φέρουν το μνημόνιο και για να πάρουν τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα που συντρίβουν, κυριολεκτικά, τον ελληνικό λαό. Το έλλειμμα που, όπως λέει ο κ. Αγοραστός, κληρονομεί η Περιφέρεια, δεν μπορεί, επ' ουδενί, να αποτελέσει το άλλοθι της μη αγωνιστικής διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία, ούτε, πολύ περισσότερο, της επιβολής από την τοπική διοίκηση «χαρατσιών» σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς - τόνισε - εναντιωνόμαστε σε κάθε σκέψη για επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τέλη, φόρους, πρόστιμα και καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να διεκδικήσουμε από τα ποσά που έχει παρακρατήσει το κράτος από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα οποία ανέρχονται, συνολικά, στα 310 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ