Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κοροϊδία με τις «ελληνοποιήσεις»

Το θέμα της αντιμετώπισης των «ελληνοποιήσεων» σε ζώντα ζώα και κρέατα προβάλλει για μια ακόμα χρονιά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνεχίζοντας την πολιτική εμπαιγμού των παραγωγών και καταναλωτών.

Πέρσι λίγο πριν το Πάσχα είχε ανακοινωθεί η δημιουργία «Επιτροπής Εκτάκτου Ανάγκης για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων», φέτος η υφυπουργός Μ. Αποστολάκη ανακοίνωσε «πέντε καινοτομίες για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων».

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνέχισε το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, όπως άλλωστε έκαναν και οι προκάτοχοί της. Ανακοίνωσε χτες ότι έγινε ηλεκτρονική διασύνδεση των σφαγείων με τον ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος Κρέατος), ότι θα γίνονται ον λάιν (on - line) διασταυρωτικοί έλεγχοι στις εισαγωγικές επιχειρήσεις ζώων και κρέατος, ότι θα συμμετέχουν στους ελέγχους ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός πληρωμών επιδοτήσεων) και ΣΔΟΕ και επίσης ότι τέθηκε σε λειτουργία γραμμή καταγγελιών για ελληνοποιήσεις. Ολα τα παραπάνω αποτελούν ξεκάθαρη κοροϊδία και δεν αντιμετωπίζουν στην ουσία κανένα πρόβλημα. Στην εγχώρια αγορά γίνονται αθρόες εισαγωγές πάσης φύσεως αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, σύμφωνα με τις επιταγές της ΚΑΠ και του ΠΟΕ και σε βάρος της εγχώριας παραγωγής. Επίσης, για τη λαϊκή οικογένεια, που πλήττεται βαριά εξαιτίας της κυβερνητικής επιδρομής στο εισόδημά της, είναι πολύ πιο προσιτή και μάλλον αναγκαστική η προμήθεια εισαγόμενων τροφίμων και αμνοεριφίων, που οι τιμές τους είναι από αρκετά έως και πολύ χαμηλότερες από τα αντίστοιχα εγχώρια. Είναι φανερό πως και αυτή η κυβέρνηση δε θέλει να στηρίξει τον φτωχό και μικρό παραγωγό στην ύπαιθρο και τη λαϊκή οικογένεια στα αστικά κέντρα. Εφαρμόζει μια ολέθρια πολιτική και επιδίδεται σε κινήσεις για τα «μάτια του κόσμου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ