Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»: «Δεν ωφελεί να κρυβόμαστε. Το μήνυμα που περνάει ο Σόιμπλε είναι ότι σε ενάμιση - δύο μήνες από σήμερα ενδέχεται η ΕΕ να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, οπότε θα περιέλθει σε κατάσταση χρεοκοπίας (...) Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οι εξελίξεις τρέχουν (...) Οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία θα είναι οι οργανισμοί που θα δεχτούν το ισχυρότερο οικονομικό πλήγμα σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τα ιδρύματα αυτά κρατούν το μεγαλύτερο τμήμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων και μάλιστα σε ποσά που θα οδηγήσουν σε οικονομικό αδιέξοδο ακόμη και πολύ μεγάλες ελληνικές τράπεζες, αν το ποσοστό του "κουρέματος" υπερβεί το 25-30%» (από την ανάλυση του Γ. Δελαστίκ στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «"Ο τρόπος που το ερμήνευσαν τα αγγλοσαξωνικά ΜΜΕ ήταν κάπως παραπλανητικός" δήλωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Και πριν καλά - καλά κοπάσει ο απόηχος της προηγούμενης δήλωσής του, έρχεται σήμερα να πει ότι "αν οι πιστωτές της Ελλάδας συμφωνήσουν με την Αθήνα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση του χρέους της, το Βερολίνο θα υποστήριζε την κίνηση αυτή"» (το θέμα, επίσης, στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ: «Βάρβαρα μέτρα ετοιμάζονται για το 2011 - 2015 (...) Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους, που σημαίνει απαξίωση, δηλαδή καταστροφή μέρους του κεφαλαίου. Η καταστροφή εργατικής δύναμης (αναδιαρθρώσεις, ανεργία) και κεφαλαίου είναι αντικειμενική προϋπόθεση για έξοδο του καπιταλισμού από την κρίση, όπως νομοτέλεια είναι η κρίση. Οι διαφωνίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, εντός του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν οξύτατες αντιθέσεις μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου σε συνδυασμό με τις διεθνείς τους διασυνδέσεις, για το ποιοι όμιλοι θα χάσουν. Η απαξίωση θα γίνει στα ομόλογα που ήδη στην αγορά έχουν υποτιμηθεί κατά 30%. Αυτό έχει αντανάκλαση και στην παραγωγή. Οι ενδοΠΑΣΟΚικές διαφωνίες αντανακλούν και τη λαϊκή πίεση και δυσαρέσκεια. Ο,τι και αν γίνει, ο λαός πτωχεύει. Να οξύνουμε στο έπακρο τη δυσλειτουργία στο πολιτικό σύστημα. Ο λαός να αρνηθεί οργανωμένα και αποφασιστικά να υποστεί νέες θυσίες. Απεγκλωβισμός από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αντεπίθεση!» (το σχόλιο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ