Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ενότητας...

Οσο επιμένουν εκεί στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να ανεμίζουν την ξεφτισμένη σημαία της «ενότητας της Αριστεράς» τόσο πιο πολύ εκτίθενται. Πρέπει ομολογουμένως να διαθέτουν πολλά «καντάρια» θράσους ώστε να μιλούν για ενότητα αυτοί που στην πράξη την κακοποίησαν με τον χειρότερο τρόπο. Ο χώρος δεν μας επιτρέπει να αναπαράξουμε όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε και προβαλλόταν σαν το σχήμα που έκανε την «ενότητα» πράξη και τα οποία επιβεβαιώνουν πως όταν η «ενότητα» εκλαμβάνεται σαν σύνθημα, σαν πυροτέχνημα, για να προκαλέσει εντυπώσεις, όταν συνομολογείται από κορυφές και δεν εκφράζει άλλες ανάγκες, δεν υπηρετεί παρά μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες, τότε καταντά «λυκοφιλία».

Το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στα περί «ενότητας», μίλησε για «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωνε πως έμαθε από τα λάθη που έγιναν. Φαίνεται όμως πως μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική άποψη. Η οργάνωση «Ξεκίνημα» ανακοίνωσε προχτές ότι παύει να αποτελεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «είναι γνωστό το τι γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα σχόλια περιττεύουν», ενώ για την «επανεκκίνηση» του σχήματος σχολιάζει: «δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική επανεκκίνηση, υπάρχει μία τεχνητή συγκόλληση (...) πρόκειται για "λυκοφιλία"»... Τέλος, προσάπτει στον ΣΥΝ ότι οι θέσεις του είναι «οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ» και «σημαντικών τμημάτων των πιο παραδοσιακών εκπροσώπων του κατεστημένου».

Μήπως είναι ώρα να πάψουν να μιλάνε στο όνομα της «ενότητας»; Και να μην τη δυσφημίζουν σε στιγμές που η ενότητα του λαού αναδεικνύεται σε επιτακτική ανάγκη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ