Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Να κατοχυρωθεί πολιτικά το δικαίωμά τους στη δουλειά

Τη θέση των συμβούλων του ΚΚΕ να αναγνωριστεί με πολιτική λύση το δικαίωμα των συμβασιούχων στη δουλειά, επανέλαβε χτες ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ενώ εστίασε στη σημαντική πείρα που αποκτήθηκε το τελευταίο διάστημα από τον αγώνα τους. Λύση που, όπως υπογράμμισε στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δε δίνει η τελευταία απόφαση της πλειοψηφίας, με την οποία απλά αναγνωρίζεται ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε, η σημερινή πλειοψηφία είναι διαμορφωμένη με τη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για το ζήτημα των συμβασιούχων, οι οποίοι παραπλανούνται ότι με δικαστικές αποφάσεις μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, παρέπεμψε στο περιεχόμενο της πρόσφατης απόφασης του Αρείου Πάγου, όταν αυτό γίνει γνωστό. Ο ίδιος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον της κατάληψης του Δημαρχείου, στην οποία είχαν προχωρήσει οι συμβασιούχοι, με το σκεπτικό ότι... θίγει τους θεσμούς, ενώ διεμήνυσε ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει συζήτηση με τους εργαζόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Από την πλευρά του ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε επίσης ότι τα όσα ακούγονταν περί καταστροφών στο Δημαρχείο αποδείχτηκαν έωλα, από κέντρα που ήθελαν να προβοκάρουν το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ