Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα παράταση ελευθεροπλοΐας για το «LΟUIS CRISTAL»

Το δρόμο για να χαρίσουν 19 εκατ. δολάρια στον όμιλο ΛΟΥΗΣ του εφοπλιστή Λοΐζου, για το κρουαζιερόπλοιο «LOUIS CRISTAL» στρώνουν η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΝΑΤ «βουλιάζοντας» τα ασφαλιστικά ταμεία σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος των εργοδοτών και του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, παρά την απόφαση του ΔΣ του ΝΑΤ από τις 11 Απριλίου για το κρουαζιερόπλοιο «LOUIS CRISTAL», ότι σε περίπτωση μη καταβολής των ποσών οφειλής 2.406.750,08 δολαρίων και 175.222,08 δολαρίων προς το ΝΑΤ, δεν θα δινόταν ελευθεροπλοΐα στο πλοίο, η οποία έληξε στις 16 Απρίλη, χτες, το ΔΣ του ΝΑΤ, σε έκτακτη συνεδρίασή του και με γραπτή παρέμβαση του υπουργού ΘΥΝΑΛ Γ. Διαμαντίδη αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει ελευθεροπλοΐα για 20 ημέρες στο κρουαζιερόπλοιο. Και η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς την κατάθεση τραπεζικής εγγυητικής επιταγής, αλλά με εταιρική εγγύηση και ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, αρνούμενη να αποδεχτεί την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μαγείρων), ΠΕΠΡΝ (Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών) και ΠΕΣ/ΝΑΤ, πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη χτεσινή συνεδρίαση του ΝΑΤ καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να χαρίσει πάνω από 19 εκατ. δολάρια από τις οφειλές των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου LΟUIS προς το ΝΑΤ. Με ανακοίνωσή τους καλούν τους ναυτεργάτες «να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα, με οργάνωση-συσπείρωση δυνάμεων, με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας και επιβάλλοντας το δικαίωμα στην εργασία με συγκροτημένα δικαιώματα, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ