Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΞΕΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ από το αλκοόλ που κατανάλωσε είναι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η αιτία θανάτου της 15χρονης, που έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα. Οπως έγινε γνωστό, η άτυχη έφηβη φέρεται να κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να υπάρξει τοξικότητα σε μεγάλο βαθμό. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του καταστήματος λένε πως η 15χρονη έμεινε μόνο 40 λεπτά της ώρας στο κατάστημα και κατανάλωσε μόνο ένα ποτό, χωρίς όμως να απαντούν στο γιατί μπόρεσε η ανήλικη να καταναλώσει αλκοόλ, αφού απαγορεύεται βάσει νόμου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φίλοι της άτυχης έφηβης μίλησαν για μικρή κατανάλωση ποτών, ενώ αντίθετα ο ιατροδικαστής είπε ότι κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε μικρό χρονικό διάστημα. Την άλλη βδομάδα θα ανακοινωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΚΟΥΠΑ» σε βάρος μεταναστών, προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Σε αυτή συμμετείχαν - όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής - «μεγάλος αριθμός αστυνομικών» από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας, ακόμα και από την Τροχαία. Βασικός στόχος ήταν οι «έλεγχοι σε μετανάστες χωρίς πιστοποιητικά νόμιμης παραμονής τους στη χώρα», αλλά και για «την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της πορνείας, του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων μορφών εγκληματικής δράσης». Μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχε γίνει γνωστό το πόσοι μετανάστες υπέστησαν τον αστυνομικό έλεγχο, πόσοι προσήχθησαν για τα ... περαιτέρω στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και πόσοι συνελήφθησαν.

ΕΝΑΣ 34ΧΡΟΝΟΣ φέρεται πως είναι ο «εγκέφαλος» κυκλώματος που προχωρούσε σε εκβιασμούς καταστηματαρχών, αλλά και τοκογλυφία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίον 22 ατόμων από τους οποίους συνελήφθησαν οι εννέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 13 συνεχίζονται. Οπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν τα τελευταία πέντε χρόνια αποκομίζοντας τεράστια ποσά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μόνο για το 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τους τελευταίους 11 μήνες το όφελος του κυκλώματος ανέρχεται στις 375.000 ευρώ. Παράλληλα, εξετάζεται ένα δάνειο του 34χρονου, ύψους 514.000 ευρώ, σε ΠΑΕ με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ συνελήφθη στο Βύρωνα ο προϊστάμενος του τμήματος εξόδων της εφορίας Κυψέλης, ο οποίος φέρεται να είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ