Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαρκής πίεση για υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων

Ενισχυτικές στο κυβερνητικό πρόγραμμα οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «Ζάππειο 2»

Στην «αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης εστιάζει τα άσφαιρα πυρά της η ηγεσία της ΝΔ, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει την πίεση για την εφαρμογή του νέου πακέτου των αντιλαϊκών μέτρων. Τον ίδιο στόχο θα υπηρετεί και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της ΝΔ που θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο στις 12 Μάη, ενώ την επομένη ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με την τρόικα.

Η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται «δικαιωμένη» από το γεγονός ότι η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για «αναποτελεσματικότητα» και «αναξιοπιστία» υιοθετούνται από κυβερνητικά στελέχη. «Σήμερα, οι βασικοί άξονες της κριτικής μας υιοθετούνται και εκφράζονται δημόσια από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούν βαρύτατους και ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, ομολογώντας και τα όρια της κριτικής που ασκεί το κόμμα του στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Ο εκπρόσωπος παρέθεσε αποσπάσματα δηλώσεων υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών, μεταξύ των οποίων οι Ευ. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Μ. Ανδρουλάκης, για να καταλήξει ότι «οι ίδιοι πλέον αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέδιο και αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να βγάλει τον τόπο από την κρίση».

Αν και στηρίζει πλήρως τα βάρβαρα μέτρα, για ευνόητους λόγους κρατά αποστάσεις από τα σενάρια «εθνικής συνεννόησης», καθιστώντας σαφές ότι προτιμά να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση των νέων μέτρων και η ίδια να στηρίζει στην πράξη. Από τη σκοπιά αυτή, ο Γ. Μιχελάκης αποδοκίμασε τις χτεσινές εκκλήσεις των Κ. Μητσοτάκη και Ντ. Μπακογιάννη (βλέπε ρεπορτάζ στη σελίδα 11), λέγοντας ότι «τα αρραβωνιάσματα πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον εκπορεύονται από εκείνους που φοβούνται αυτοδύναμη κυβέρνηση τη ΝΔ και αυτοδύναμο πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά».

Με την τακτική αυτή, η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει να πείσει ότι «δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Μιχελάκης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι στόχος είναι να πάρει το κόμμα του το πηδάλιο της διακυβέρνησης. «Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη είμαστε έτοιμοι να λύσουμε το πρόβλημα της χώρας, όταν θα έλθει η ώρα και όταν το θελήσει ο ελληνικός λαός», είπε με νόημα.

Θετικά πάντως σχολίασε τη χτεσινή παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη, ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος, δηλώνοντας (στην ΕΡΑ) ότι είναι χρήσιμη ως συμβουλή γιατί «το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε στα μείζονα και στα σημαντικά να αντλεί αυτά που μας ενώνουν για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ