Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Σχέδια για επενδύσεις με πρόσχημα την ανάπλαση

Ετοιμο να κερδοσκοπήσει πάνω στα φιλέτα γης του κέντρου της Αθήνας είναι από καιρό το ιδιωτικό κεφάλαιο, με την πλειοψηφία του δήμου να σιγοντάρει τα κυβερνητικά σχέδια ανάπλασης περιοχών της πρωτεύουσας, όπως επαναβεβαιώθηκε στη διάρκεια χτεσινής σύσκεψης που είχαν ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και εκπρόσωποι των επιχειρηματιών.

Με εργαλείο το κυβερνητικό πρόγραμμα «Αθήνα - Αττική 2014», που προβλέπει μια σειρά αναπλάσεων, ετοιμάζονται δράσεις σε βάρος πληθυσμών και δραστηριοτήτων που ενοχλούν το στόχο του αποστειρωμένου κέντρου και κατά συνέπεια χαλούν τη μόστρα των επενδύσεων που επιδιώκονται. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται και οι χτεσινές εξαγγελίες για νέο ουσιαστικά τρόπο χρηματοδότησης των δήμων, με τον οποίο αναμένεται δήθεν να εξυγιανθούν τα οικονομικά τους, με λίγα λόγια να μειωθούν παραπέρα τα έσοδά τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε σε αντιστάθμισμα οι νέοι τοπικοί μηχανισμοί να ξεπουλήσουν ό,τι έχουν.

Ο Γ. Καμίνης, πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, δήλωσε τη διαθεσιμότητα του δήμου για την παραπέρα αστυνόμευση του κέντρου, με συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας σε μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ