Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ
Ιδιαίτερο βάρος στις Σχολές Μαθητείας

Η ανάγκη ανάπτυξης και ενίσχυσης των συμβουλευτικών σταθμών του ΚΕΘΕΑ που λειτουργούν σε Eπαγγελματικές Σχολές Μαθητείας επισημάνθηκε χτες στη διάρκεια σχετικής διημερίδας με θέμα «Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής», οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή.

Τη διημερίδα συνδιοργανώνουν ο Τομέας Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ και ο ΟΑΕΔ, στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας Μοσχάτου Αττικής, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών οι οποίοι εστίασαν στη σημασία της πρόληψης και τον καταλυτικό ρόλο που παίζει στην κατεύθυνση αυτή η ενημέρωση και εκπαίδευση των καθηγητών για το πρόβλημα της χρήσης ουσιών, η ανάπτυξη και λειτουργία συμβουλευτικών σταθμών μέσα στις σχολικές μονάδες και η εμπειρία εξειδικευμένων στελεχών του ΚΕΘΕΑ. Μαθητές από επαγγελματικές σχολές που έλαβαν το λόγο και κατέθεσαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στις συμβουλευτικές ομάδες, είπαν χαρακτηριστικά πως ενώ στην αρχή συμμετείχαν για να χάσουν μάθημα, στην πορεία ανάπτυξαν δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης που τους βοήθησαν σημαντικά στις προσωπικές τους σχέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στα δέκα χρόνια συνεργασίας ΟΑΕΔ και ΚΕΘΕΑ (από το Γενάρη του 1999 έως το Μάη του 2009) εφαρμόστηκαν 33 εκπαιδευτικά προγράμματα πρόληψης που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Συμμετείχαν 537 εκπαιδευτικοί. Ωφελήθηκαν 6.000 μαθητές και 500 γονείς.

Χαιρετίζοντας τη διημερίδα ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, Χ. Πουλόπουλος, σημείωσε ότι «η λογική των οριζόντιων περικοπών στους οργανισμούς κοινωνικής φροντίδας είναι επικίνδυνη». Υποστήριξε δε ότι «τα σύγχρονα προβλήματα αντιμετωπίζονται με εκπαίδευση, στήριξη εισοδήματος και υποστήριξη της παραμονής ή επανόδου στην αγορά εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ