Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Μοιράζουν εκπτωτικές κάρτες σε νέους...

...σπρώχνοντάς τους να αγοράζουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και διάφορα προϊόντα

Μέσα στις συνθήκες απόγνωσης που έχουν δημιουργήσει για τη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας με την πολιτική τους, επιχειρούν κυβέρνηση και ΕΕ να εμφανιστούν σαν... ευεργέτες, με κινήσεις εντυπωσιασμού. Σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η ανακοίνωση για δωρεάν διάθεση της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, η οποία αφενός εμφανίζεται σαν... γενναιόδωρη κίνηση, αφετέρου προωθεί τη λογική των μονοπωλίων.

Χτες τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς εξήγγειλαν τη δωρεάν διάθεση 10.000 τέτοιων καρτών (με προτεραιότητα στους άνεργους νέους) και τα σχέδια για διάθεση άλλων τόσων με το αντίτιμο των πέντε ευρώ. Η κάρτα απευθύνεται σε νέους 13-30 ετών και παρέχει εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, κατάρτιση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια, αισθητική κλπ.

Τη στιγμή λοιπόν που η νεολαία είναι ο πρώτος στόχος των αναδιαρθρώσεων που τσακίζουν τα όνειρα, τα δικαιώματα, τη ζωή της συνολικά, προσπαθούν να εμφανίσουν μία κάρτα που παρέχει έκπτωση σε... κομμωτήρια, σαν πρόγραμμα βελτίωσης της κοινωνικής συνοχής, διευκόλυνσης ένταξης στην αγορά εργασίας, για «να διευρύνουν τις δεξιότητές τους και να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη».

Για «συμπληρωματική πολιτική στην όλη μας προσπάθεια της ενεργοποίησης των νέων, της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας που θέλουμε ν' αναλάβουν οι μαθητές, οι φοιτητές, οι σπουδαστές στο Νέο Σχολείο, στο Νέο Λύκειο, στις μεγάλες αλλαγές στα Πανεπιστήμια», έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου. «Δουλεύουμε για να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του καταναλωτή και κατ' επέκταση να σμιλέψουμε δυναμικούς και ενεργούς νέους, δυναμικούς και ενεργούς πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς. Ουσιαστικά, δηλαδή, περιέγραψαν ένα ακόμα εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής αδιέξοδης για το λαό πολιτικής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ