Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απαγόρευσαν την είσοδο στο κλαδικό συνδικάτο

Με τη στήριξη στελέχους της ΠΑΣΚΕ στο χώρο

Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν τα κρούσματα απαγόρευσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης από την εργοδοσία. Τα πράγματα, όμως, γίνονται πιο επικίνδυνα, όταν δημόσια υπηρεσία ως εκπρόσωπος των εργοδοτών απαγορεύει την είσοδο εκλεγμένων συνδικαλιστών για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, δρώντας ως εκπρόσωπος των αεροπορικών εταιρειών, παρεμπόδισε - με πρόσχημα την ασφάλεια του αεροδρομίου - την είσοδο σε ελεγχόμενους χώρους, κλιμακίου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ξημεράκη Γιάννη, για την ενημέρωση των εργαζομένων για την απεργία της Πρωτομαγιάς και της 11ης Μάη.

Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το σωματείο με την αερολιμενάρχη Φανή Δαμβουνέλη, ανέφερε ότι δεν μπορεί να δοθεί άδεια, γιατί οι εταιρείες δεν επιθυμούν την «παρεμπόδιση της εργασίας» των υπαλλήλων τους από το σωματείο.

Επιπλέον, ο προϊστάμενος του αερολιμενικού ελέγχου και γνωστό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στο αντίστοιχο σωματείο των αερολιμενικών, Γιώργος Πλιάκας, έκανε και μαθήματα «κυβερνητικού» συνδικαλισμού, αναφέροντας ότι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις (βλ. «Ολυμπιακή»), οι συνδικαλιστές δεν πρέπει να μιλάνε όταν απολύονται συνάδελφοί τους, αλλά να κάθονται στ' αυγά τους. Αξιος ο μισθός τους! Αλλωστε, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στην ΠΑΣΚΕ δε βγάζουν τσιμουδιά για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, τις απολύσεις και για τις χρωστούμενες υπερωρίες των συναδέλφων τους και ξεδιάντροπα πήραν «αγωνιστική» απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους τόσο προς τις εταιρείες, όσο και τη διοίκηση του αεροδρομίου, ότι η προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν τη δράση του σωματείου θα πέσουν στο κενό. «Το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων στο αεροδρόμιο που ήδη βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, που έχουν επιβάλει κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ