Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα δίωξη για συνδικαλιστική δράση

Σε δίκη παραπέμπεται για τη συνδικαλιστική του δράση ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), Χάρης Χουρδάκης. Ο Χ. Χουρδάκης κλήθηκε να δικαστεί στις 28 του Ιούνη στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, γιατί στις 2 του Οκτώβρη του 2008 η ΣΕΑΑΝ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμΕΑ Αθηνών στο Γαλάτσι, ενάντια στον αποκλεισμό μιας σειράς αναπήρων από την εγγραφή τους στη σχολή και για την τρομοκρατική στάση της Διεύθυνσης απέναντι στη μαθητική κοινότητα των καταρτιζόμενων της σχολής.

Οπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, στελέχη της σχολής - με εντολές άνωθεν - κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μηνυτήρια αναφορά περί δήθεν απειλών και προπηλακισμών που δέχτηκαν. Τονίζει ότι παρά το ότι στην προκαταρκτική εξέταση αποδείχτηκε με αδιάσειστα στοιχεία το καλοστημένο της προβοκάτσιας περί απειλών και προπηλακισμών στελεχών της σχολής που προφασίζονταν στην αναφορά τους, ο Χ. Χουρδάκης παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία «περί διατάραξης της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας».

Η ΣΕΑΑΝ ξεκαθαρίζει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για την τρομοκράτηση των αναπήρων και των οικογενειών τους, γενικότερα των αγωνιστών του ταξικού και του λαϊκού ριζοσπαστικού κινήματος, δε θα περάσουν. Τονίζει ότι είναι μονόδρομος για τους ανάπηρους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα η αντεπίθεση, η ρήξη και η ανατροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ