Κυριακή 15 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Ολοι στο δρόμο του Αγώνα!

Προκήρυξη - αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας για την ενίσχυσή της

Με το σύνθημα «Απευθυνόμαστε, ενημερώνουμε, ισχυροποιούμε τις Τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ σε όλη την Ελλάδα», οι αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοκινητιστών δίνουν ακατάβλητες τη μάχη για να δυναμώσουν την επιρροή και την παρέμβαση της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ. Στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας της ΠΑΣΕΒΕ, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και με την προκήρυξή της για την καμπάνια στο χέρι, οι ΕΒΕ που δε σκύβουν το κεφάλι απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, δίνουν συνεπή αντιμονοπωλιακό αγώνα και παλεύουν για να πυκνώσουν τις γραμμές τους.

Η καμπάνια της ΠΑΣΕΒΕ, απόλυτα συνδεδεμένη με κάθε αγωνιστική παρέμβαση, μικρή και μεγάλη, έχει πολλαπλούς στόχους. Να φτάσει παντού ο λόγος της. Να ενεργοποιηθούν σωματεία και ενώσεις ΕΒΕ. Να ενημερωθούν τα θύματα της ασκούμενης πολιτικής στις πόλεις και τις συνοικίες. Να γίνουν ειδικές θεματικές εκδηλώσεις για τα οξυμένα προβλήματα, όπως Ασφαλιστικό, Φορολογικό, μείωση οικοδομικής δραστηριότητας, προβλήματα των γυναικών ΕΒΕ, άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων». Να ισχυροποιηθούν οι Τοπικές Γραμματείες, να συσταθούν νέες όπου δεν υπάρχουν, να προσεγγιστούν οι ΕΒΕ που βρίσκονται εκτός του συνδικαλιστικού κινήματος, να ξαναζωντανέψουν τα συνδικάτα τους.

Στην προκήρυξή της, η ΠΑΣΕΒΕ θέτει τους στόχους της και τις διεκδικήσεις της. Τονίζει: «Λέει ψέματα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι για τα σημερινά χάλια της οικονομίας φταίμε εμείς, που κλέβουμε φόρους απ' το κράτος και δημιουργήσαμε συντεχνίες. Πασχίζουμε για το μεροκάματο με ατελείωτες ώρες δουλειάς, που σήμερα ούτε και αυτό δεν βγαίνει!

Λέει ψέματα η αντιπολίτευση της ΝΔ, ότι δήθεν χρειάζεται άλλο "μείγμα μέτρων". Η πολιτική της πάντα τα μονοπώλια εξυπηρετούσε και εξακολουθεί να εξυπηρετεί.

Υποκρίνονται ο Κορκίδης της ΕΣΕΕ, Ασημακόπουλος της ΓΣΕΒΕΕ και Μίχαλος του ΕΒΕΑ, που ενώ διαπιστώνουν τη δύσκολη κατάσταση, επιμελώς φροντίζουν και αποσιωπούν τις αιτίες που τη γέννησαν!! Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν αντιπροσωπεύουν και δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων. Εχουν συμβιβαστεί, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και επιδιώκουν να διαλύσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα, για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης».

Η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει ότι σήμερα: «Με αφορμή το μνημόνιο, την οικονομική κρίση, επιβάλλουν νέα, επώδυνα μέτρα για εμάς. Πρέπει να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, όταν ζητάνε και ξαναζητάνε: Να "πληρώσουμε το μάρμαρο" για τις πολιτικές που εφάρμοσαν και γέννησαν την κρίση και τα ελλείμματα. Οταν μας φορτώνουν με περισσότερους φόρους, για να μην καταρρεύσει η οικονομία, που οι φιλομονοπωλιακές επιλογές των κυβερνήσεων την έφεραν σε αυτά τα χάλια. Οταν μας σέρνουν στα δικαστήρια, μας απειλούν με κατασχέσεις όταν αδυνατούμε να πληρώσουμε την Τράπεζα, το Ταμείο, την Εφορία. Οταν μας κόβουνε το ρεύμα. Οταν μας κάνουνε έξωση. Φτάνει πια!!!

Ολα αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με τις νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, ένα και μοναδικό στόχο έχουν. Να ξεπεράσει το μεγάλο κεφάλαιο την κρίση, να βγει ακόμα πιο δυνατό, βγάζοντας εμάς τους μικρούς ΕΒΕ, "τα αγκάθια", από τη μέση».

Και καταλήγει η ΠΑΣΕΒΕ: «Δεν υπάρχει προοπτική, αν μείνουμε κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους των μαγαζιών μας. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ζωής και των οικογενειών μας μακριά από την αγωνιστική δράση! Οταν ξεπουλάνε κάθε δημόσιο αγαθό που μας ανήκει, ποιος μπορεί να μας υπερασπίσει; Οταν μας κυνηγά η Εφορία, η Τράπεζα, το Ταμείο; Οταν η ΔΕΗ μας κόβει το ρεύμα; Οταν μας υποθηκεύουν τη μόρφωση των παιδιών μας; Οταν μας αρνούνται την περίθαλψη στα νοσοκομεία; Οταν ξεπουλάνε κάθε δημόσιο αγαθό που μας ανήκει; Μόνο η ενωμένη πάλη!

Συνάδελφοι, μια επιλογή υπάρχει! Να βγούμε στο δρόμο του αγώνα! Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, που ζούμε τα ίδια προβλήματα, κουβαλάμε τα ίδια βάρη στις πλάτες μας, και έχουμε τις ίδιες αγωνίες. Μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, τη νεολαία, τους σπουδαστές και το ΜΑΣ, τις γυναίκες και την ΟΓΕ, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που έχουμε κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την ΕΕ.

Μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ. Που συσπειρώνει δεκάδες Τοπικές, Κλαδικές Ομοσπονδίες, Σωματεία, συνδικαλιστές βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές. Που: Με συνέπεια και αταλάντευτα προχωρά στο δρόμο που χάραξε, πάντα σε αγωνιστική κατεύθυνση, ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις αντιλαϊκές φιλομονοπωλιακές πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Να βγούμε στο δρόμο του αγώνα! Με την ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος αντίστασης. Με την αλλαγή συσχετισμών δύναμης. Με τον Αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε την ΠΑΣΕΒΕ με την ενεργό συμμετοχή μας, ενισχύουμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες να γίνουν όργανα πάλης και διεκδίκησης. Ενισχύουμε την ΠΑΣΕΒΕ σε όλους τους κλάδους, τις πόλεις, τις συνοικίες, μεταφέροντας σε όλους τους συναδέλφους μας ΕΒΕ, σε κάθε γειτονιά σε όλη την Ελλάδα, μηνύματα της Αγωνιστικής μας Δράσης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας, όποτε και όταν μας χρειάστηκαν.

Συνάδελφοι, ένα δυνατό λαϊκό μέτωπο βάζει τις βάσεις για μια εξουσία που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, μια οικονομία απαλλαγμένη απ' τα μονοπώλια, που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών του λαού. Ο δρόμος αυτός είναι μονόδρομος!!! Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από την καθημερινή αγωνία για ένα αβέβαιο μεροκάματο!

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί Εμποροι, Αυτοκινητιστές, ενωμένη πάλη και οργανωμένη αντίσταση η απάντηση στα προβλήματά μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Πάγωμα των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
  • Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.
  • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το Ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων. Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων.
  • Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% άμεσα.
  • Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του Δημοσίου.
  • Προγράμματα λαϊκής στέγης με κρατική μέριμνα, για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών.
  • Κατασκευή έργων αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Οχι στην λεγόμενη "απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων" που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ