Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΝΘΟΥΣΑΣ - ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
Οι γυναίκες στην αντιπολεμική πάλη

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα συντονίζουν το βηματισμό και τους αγώνες τους για την ειρήνη και τη φιλία των λαών

Δεκάδες οικογένειες, γυναίκες και άνδρες μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν την εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή ο Σύλλογος Γυναικών Παλλήνης - Γέρακα - Ανθούσας - Γλυκών Νερών με θέμα την ειρήνη. Στο χώρο της εκδήλωσης, πανό και πικέτες της ΟΓΕ και της ΕΕΔΥΕ έστελναν μήνυμα αντίθεσης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη και καλούσαν το λαό να πάρει την υπόθεση της ειρήνης στα χέρια του.

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή dvd, παραγωγής του «902», με μια σύντομη αναδρομή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που υπενθύμισε την αιτία που τους γεννά, ποιος χάνει, αλλά και ποιοι κερδίζουν από τις επεμβάσεις αυτές. Στο χαιρετισμό της η Καίτη Παμφίλη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, αναφέρθηκε στις εστίες πολέμου στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στις συμμαχίες και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, στη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον καπιταλισμό, την οικονομική του κρίση και τον πόλεμο.

«Σήμερα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη να υπάρξει ενωμένος φιλειρηνικός, αντιιμπεριαλιστικός - αντιπολεμικός αγώνας, να ενισχυθούν και να δυναμώσουν οι αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος, να ενισχυθεί η μεγάλη λαϊκή συμμαχία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της ζωής τους, για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, για την παγκόσμια ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη των λαών», τόνισε η Καίτη Παμφίλη και συνέχισε: «Εμείς οι γυναίκες είμαστε αυτές που φέρνουμε τη ζωή στον κόσμο και θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σ' έναν κόσμο ειρηνικό, με καλύτερο βιοτικό επίπεδο, που να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες της κάθε οικογένειας, σε ένα κοινωνικό σύστημα ανώτερο, που θα έχει στην προσοχή του τον άνθρωπο». Ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για ενίσχυση του φιλειρηνικού κινήματος, ο Σύλλογος Γυναικών κάλεσε τις γυναίκες να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ειρήνης Μεσογείων, την Τετάρτη, στις 19.00, στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το έργο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου. Μέλη του Συλλόγου απήγγειλαν αποσπάσματα και οι μουσικοί Μ. Δελώτη (τραγούδι), Ε. Κυριάκης (μπουζούκι) και Κ. Σταυρόπουλος (κιθάρα και φωνητικά) έδωσαν συναυλία με τα μελοποιημένα από τον Μ. Θεοδωράκη μέρη του.

Στον εξωτερικό χώρο τα μικρά παιδιά έπαιξαν, παρακολούθησαν κουκλοθέατρο, συζήτησαν για την ειρήνη, έφτιαξαν το «πανό της ειρήνης», στολισμένο με τα λουλούδια που ζωγράφισαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ