Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Νέα κινητοποίηση στα διόδια

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας πραγματοποίησε χθες η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου - Ολύμπου, ενώ παράλληλα επέβαλε για μισή ώρα την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, που συμμετείχε στην κινητοποίηση, κατήγγειλε την επιχείρηση τρομοκράτησης, που στόχο έχει την υποταγή του στην πολιτική που παραδίδει τις εθνικές οδούς στο μεγάλο κεφάλαιο και το άγριο χαράτσωμα μέσω των διοδίων. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.

Με τη λαϊκή αυτή κινητοποίηση, ο εργαζόμενος λαός συνόδευσε τους 12 κατοίκους της περιοχής - ανάμεσά τους και δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ - που κλήθηκαν να παρουσιασθούν και να απολογηθούν στο Τμήμα Τροχαίας στο πλαίσιο προανάκρισης που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα, για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απρίλη στον κόμβο στα κάστρα, ενάντια στην προκλητική ενέργεια της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες της περιοχής για να τους στέλνει όλους στα διόδια.

Οι 12 κάτοικοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία, προκειμένου να καταθέσουν συλλογικά το σχετικό υπόμνημα, στις 27 Μάη. Αμέσως μετά, η διαδήλωση κατευθύνθηκε προς τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου για περίπου μισή ώρα οι εργαζόμενοι κράτησαν ανοιχτές τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ