Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΔΟΕΑΠ
Επιτακτική η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών

Ελπίδα η ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 25 και 26 Μάη, οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων σε ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΕΔΟΕΑΠ. Σε μία περίοδο που η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι πρωτοφανής, οι επικείμενες εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αναδεικνύοντας επιτακτικά την ανάγκη της ουσιαστικής και αποφασιστικής αλλαγής των αρνητικών συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί στις διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και του ΕΔΟΕΑΠ, με την ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Στην εκλογική διακήρυξη του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, που καλεί σε ενίσχυση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», επισημαίνεται ότι «η ανάγκη της αποφασιστικής αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στην ΕΣΗΕΑ, στην ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ έχει γίνει σήμερα ακόμη περισσότερο επιτακτική και επείγουσα. Οπως και η αποφασιστική ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, της συσπείρωσης και αλληλεγγύης των δημοσιογράφων, με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα ως εργαζομένων».

«Χρειαζόμαστε μια ΕΣΗΕΑ που θα εγκαταλείψει το αμαρτωλό παρελθόν του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, του συντεχνιακού πνεύματος και του συμβιβασμού. Μια ΕΣΗΕΑ που θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, μαχητική οργάνωση για την αντίσταση στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία, στο μακρύ και δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Μια ΕΣΗΕΑ που θα δίνει, ταυτόχρονα, τη μάχη για την ενημέρωση και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων δημοσιογράφων. Μια ΕΣΗΕΑ των εργαζομένων, κόντρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες του Τύπου και των ΜΜΕ, την τάξη τους, την πολιτική τους και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

Χρειαζόμαστε μια ΠΟΕΣΥ που θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση, θα μπαίνει μπροστά και θα οργανώνει τον πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό των εργαζόμενων δημοσιογράφων.

Χρειαζόμαστε έναν ΕΔΟΕΑΠ που δε θα κάνει απλά διαχείριση της αντιασφαλιστικής πολιτικής, αλλά θα αντιστέκεται σ' αυτή, θα διεκδικεί την εξασφάλιση της δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους.

Με δεδομένο ότι έρχεται θύελλα, ότι είμαστε στην αρχή, η εγκατάλειψη των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των στηριγμάτων του, είναι αδήριτη ανάγκη για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους. Μόνη εγγύηση είναι η ψήφος στους συνδυασμούς της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" για την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και των υποψηφίων για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ» τονίζεται.

Στο ψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι:

Αδαμίδου Σοφία, Ανδριώτης Γιάννης, Αργυρόπουλος Κυριάκος, Ασημακοπούλου Γιούλη, Βογιατζάκη Δώρα, Βουνάτσου Βούλα, Βρανάς Σταύρος, Δαράκης Γιώργος, Δέτσικας Κώστας, Ευσταθίου Γιάννης, Ζαγγανάς Γιάννης, Ζαχαρόπουλος Γιάννης, Ζώνιος Δημήτρης, Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Καλαμούκης Θύμιος, Καλυβιώτη Βάσω, Καντζιλιέρης Γιώργος, Καπαγερίδης Γιάννης, Καραγιάννης Γιώργος, Κογκαλίδης Γιώργος, Κουβελιώτη Ρένα, Κυρίτση Αγλαΐα, Κωτσαλάς Γιάννης, Λιβιτσάνος Γεράσιμος, Μηλιώνης Γιώργος, Μορφόπουλος Ανδρέας, Μουσγάς Γιώργος, Μπαΐλης Πάνος, Μπίτσικα Παναγιώτα, Μπόλκας Χάρης, Μυρίλλα Δήμητρα, Νούσιας Ζήσης, Πάνος (Πάνου) Σπύρος, Πενταράκης Γιώργος, Πηγαδάς Νίκος, Ράμμος Παναγιώτης, Ροβά Κατερίνα, Ρουμελιώτη Χρύσα, Σαμαράς Χρήστος, Σελαλματζίδης Μάκης, Τζήμτσος Βασίλης, Τσίλης Κώστας, Φάκαρος Γιάννης, Φιλιππάκης Γιώργος, Φλωράτος Γιώργος, Χάρος Μιχάλης, Χριστοδουλίδου Πόπη, Ψωμιάδης Κώστας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφο στη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (2011-05-26 00:00:00.0)
Σταθερά στην τακτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού (2010-01-26 00:00:00.0)
Σύγκρουση με τα εργοδοτικά και κυβερνητικά συμφέροντα (2009-05-26 00:00:00.0)
"Παιγνίδια" με τα υπαρκτά προβλήματα ασφάλισης (1998-12-09 00:00:00.0)
Με μολότοφ κατά των ιατρείων των δημοσιογράφων (1998-12-01 00:00:00.0)
Εκλογές για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (1998-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ