Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει το χαράτσι του ΕΛΓΑ

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ

Να σταματήσει άμεσα ο εκβιασμός προς τους αγρότες, οι οποίοι υποχρεώνονται να πληρώσουν νέα χαράτσια στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενταχθούν στο Ολοκληρώμενο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων, απαίτησε χτες στη Βουλή - κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησης του Κόμματος - η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση επιμένει στη ληστρική πολιτική της απέναντι στους μικρομεσαίους αγρότες.

Το ...μαύρο ως άσπρο επιχείρησε να παρουσιάσει στην απάντησή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, λέγοντας ότι ο ΕΛΓΑ έχει μεγάλα χρέη και τα μέτρα παίρνονται γιατί «πρέπει να είναι υποχρεωτική η ασφάλιση και υποχρεωτικό το σύστημα των ασφαλίσεων». Υποστήριξε ότι «προσπαθούμε να σώσουμε τον ΕΛΓΑ και θα περίμενα από το Κομμουνιστικό Κόμμα να βάλει πλάτη σε αυτό. Να σώσουμε τον ΕΛΓΑ για να μην πάνε στην ιδιωτική ασφάλιση οι αγρότες».

«Εχετε επιβάλει ένα υπέρογκο, εξοντωτικό χαράτσι για ασφαλιστική εισφορά», σημείωσε στην τοποθέτησή της η Δ. Μανωλάκου, προσθέτοντας πως «είναι προκλητικός ο τρόπος που θέλετε να το εισπράξετε, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει ανέβει στα ύψη και οι τιμές παραγωγού στα διάφορα προϊόντα είναι εξευτελιστικές». Ενδεικτικά ανέφερε ότι «μέχρι τώρα ο ΕΛΓΑ από ασφαλιστικές εισφορές εισπράττει περίπου 80.000.000 και τώρα με αυτό το σύστημα υπολογίζονται 200.000.000 από τις τσέπες των αγροτών». Εγκάλεσε τον υπουργό, λέγοντας πως «δεν απαντήσατε στο ερώτημα αν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός για τους αγρότες, ότι αν δεν υπογράφουν αυτή την εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ δεν θα γίνεται δεκτή η αίτηση για τον ΟΣΔΕ. Πρέπει να πάρετε μέτρα άμεσα και γρήγορα. Είναι παράνομο, είναι αυθαίρετο, δεν υπάρχει σε κανέναν νόμο και σε καμία εγκύκλιο».

Οσον αφορά το μέλλον του ΕΛΓΑ η Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αφού «η προοπτική είναι να τα δώσετε σε ιδιώτες και να του δοθούν τα ασφάλιστρα, στην αρχή το γράφει καθαρά ο νόμος. Μεταβατικός είναι ο ΕΛΓΑ. Γι' αυτό ζητάτε υπέρογκα ασφάλιστρα, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα αποζημιώσετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ