Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης

Mε στόχο τα πολλά και πολύ οξυμένα προβλήματα της Υγείας - Πρόνοιας που αντιμετωπίζει ο νομός να αποτελέσουν αντικείμενο δράσης κάθε σωματείου, συλλόγου και άλλου μαζικού φορέα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων σε κάθε τόπο δουλειάς, σπουδών και κατοικίας, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ν. Λάρισας παίρνει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του λαού της περιοχής και την οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 31 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, διοργανώνεται πλατιά σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων σωματείων εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, ΕΒΕ, αγροτικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών και νεολαίας, με θέμα: «Τα προβλήματα της Υγείας - Πρόνοιας, το διεκδικητικό πλαίσιο της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα και πρωτοβουλίες για τη διεκδίκησή του».

Παράλληλα, θα οργανωθούν περιοδείες - ομιλίες σε χώρους δουλειάς και κατοικίας, θα ετοιμαστεί φυλλάδιο με την πρόταση της Λαϊκής Επιτροπής για την Υγεία, θ' αναδειχτεί η πρόταση στα πλαίσια του Δημόσιου Κέντρου Υγείας για την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων με υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για πρόληψη ασθενειών, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τις συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον, θα παρθούν πρωτοβουλίες για προβλήματα που εκδηλώνονται στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΙΚΑ, προβάλλοντας τη λύση τους και, ταυτόχρονα, τη συνολική πρόταση για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, θ' αναδειχτούν τα προβλήματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), των χρονίως πασχόντων, των καρκινοπαθών, της τρίτης ηλικίας, των παιδιών και των γυναικών. Η αγωνιστική δράση θα κορυφωθεί με την οργάνωση μεγάλης λαϊκής συγκέντρωσης, στην οποία θα τεθεί το συνολικό αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων.

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Στον αποπροσανατολισμό του λαού της περιοχής από την ουσιαστική αιτία των προβλημάτων, καθώς και από την πραγματική διέξοδο, που βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, οδηγεί η σύσκεψη μαζικών φορέων της Θεσσαλίας που οργάνωσε ο περιφερειάρχης, Κ. Αγοραστός. Στην εισήγησή του στη σύσκεψη ο περιφερειάρχης, που ανήκει στη ΝΔ, ενώ δήλωσε αντίθετος με τον τρόπο που πάει να γίνει η «αναδιάρθρωση» στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, τάχθηκε υπέρ των γενικότερων μεταρρυθμίσεων και στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ευκαιριακή και αποσπασματική και όχι ολοκληρωμένη προσέγγιση των αναγκών της χώρας και της κοινωνίας». Στον ίδιο «ντορό» κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις πολλών από τους εκπροσώπους φορέων, όπως, π.χ. του προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εντόπισε το πρόβλημα στην «καταστροφική διοικητική ανεπάρκεια»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ