Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΓΙΑΣ
Ανικανοποίητα τα αιτήματα

Ανικανοποίητα άφησε τα αιτήματα των μηλοπαραγωγών της Αγιάς ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης, που παραβρέθηκε χτες σε σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων. Ο υφυπουργός περιορίστηκε σε κάποιες γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις και αυτές κάτω από την πίεση της μεγαλειώδους αγροτικής κινητοποίησης που έγινε τη Δευτέρα στην Αγιά. Συγκεκριμένα, είπε ότι το υπουργείο Γεωργίας θ' απορροφήσει σε πανελλαδικό επίπεδο μόνο 8.000 τόνους μήλα, που παραμένουν αδιάθετοι, για επισιτιστική βοήθεια. Η εξαγγελία του, βεβαίως, δεν ικανοποίησε τους παραγωγούς, καθώς μόνο στην επαρχία Αγιάς, παραμένουν αδιάθετοι 53.000 τόνοι μήλα. Ο Βαγγέλης Αργύρης αμφισβήτησε αυτά τα στοιχεία, λέγοντας ότι είναι μικρότερες οι ποσότητες του προϊόντος που παραμένουν αδιάθετες.

Επίσης, δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την τιμή πώλησης των μήλων και δεν μπήκε καν στον κόπο ν' αναφερθεί στο αίτημα των μηλοπαραγωγών για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος. Τέλος, έκανε λόγο για έναρξη διαφημιστικής καμπάνιας του προϊόντος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν αγρότες της επαρχίας Αγιάς, το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, εκπρόσωποι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Νομαρχίας Λάρισας κ.ά.

Πάντως, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Γεωργίας οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ