Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΑΒ
Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου

Τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, χωρίς τους αγνοούμενους, εντόπισε χτες το πρωί, σε βάθος 240 μ. σε περιοχή κοντά στη νησίδα Αγιος Γεώργιος στα ανοιχτά του Σουνίου, βαθυσκάφος του Εθνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΚΘΕ) που συντόνιζε ωκεανογραφικό σκάφος επιφανείας.

Η έρευνα συνεχίζεται υπό το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις Λιμενικές αρχές, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το ΕΚΑΒ.

«Με το τραγικό δυστύχημα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ αποκαλύφθηκε η γύμνια του υγειονομικού συστήματος στην ύπαιθρο, πρόβλημα που δε λύνεται με τις αεροδιακομιδές, αλλά με την πλήρη υγειονομική ανάπτυξή τους».

Τα παραπάνω υπογράμμισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου μέλη του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων ΑΘήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

«Το κεντρικό ζήτημα είναι οι ιδιωτικοί κανόνες που προσπαθούν να επιβληθούν στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν επιβληθεί σε διάφορους τομείς της δημόσιας υγείας με ολέθρια αποτελέσματα, που αύριο με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που βρίσκεται στη Βουλή θα προωθηθούν και σε άλλους νευραλγικούς τομείς», υπογράμμισαν τα μέλη της ΕΙΝΑΠ. Αναφερόμενοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας υπογράμμισαν ότι όχι μόνο δεν απαντά στα προβλήματα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, αλλά αντιθέτως συρρικνώνει ακόμα και το υπάρχον ανολοκλήρωτο σύστημα.

Σχετικά με τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, οι γιατροί επισήμαναν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέτρα προφύλαξης του ελληνικού πληθυσμού και κατήγγειλαν το ΝΑΤΟ, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση που έδωσε εν λευκώ την εξουσιοδότησή της για τη χρησιμοποίηση όπλων μαζικής καταστροφής κατά αμάχων και τα οποία μάλιστα έχουν και σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ