Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Κινητοποίηση για σχολείο και νοσοκομείο

Συμβολικό αποκλεισμό της γέφυρας της Χαλκίδας έκαναν χτες κάτοικοι της Καρύστου, για να χτιστεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο και να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με μία μαχητική συγκέντρωση οι γονείς μαθητών, εργαζόμενοι, φορείς της Καρύστου ζήτησαν χτες για μια ακόμα φορά επιτακτικά, να χτιστεί το δημοτικό σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά, αντιδρώντας παράλληλα στην υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης. Για δύο ώρες περίπου, εργαζόμενοι και μαθητές απέκλεισαν τη γέφυρα στη Χαλκίδα κρατώντας μαύρες σημαίες ως διαμαρτυρία για τον εμπαιγμό και την υποβάθμιση της περιοχής και πανό που δήλωναν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στα δημοτικά σχολεία της πόλης έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς το μεν 2ο Δημοτικό στεγάζεται 22 χρόνια σε ακατάλληλο και προορισμένο για μαγαζί κτίριο, όπου το διάλειμμα γίνεται στο δρόμο λόγω έλλειψης αυλής, το δε 1ο Δημοτικό στεγάζεται σε κοντέινερ και ενοικιαζόμενα μαγαζιά. Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου και μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν 2,5 - 3 ώρες αν χρίζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τη συμπαράσταση των κομμουνιστών στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και του λαού της Καρύστου για να μην κλείσει το νοσοκομείο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Χαλκίδας του ΚΚΕ. «Καμία συναίνεση σ' αυτήν την πολιτική που κάνει τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας ακόμη περισσότερο ένα απρόσιτο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Σήμερα είναι ανάγκη να ξεδιπλωθεί ένας αγώνας που θα απαιτεί όχι μόνο να μην κλείσει το Νοσοκομείο της Καρύστου, όχι μόνο να παραμείνει ως έχει, αλλά να αναβαθμιστεί η λειτουργία του με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, με σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και θα τους παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και μάλιστα δωρεάν», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ