Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει»

Καταγγελία για τραμπούκικες επιθέσεις της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Λαμίας

Μπαράζ τραμπούκικων επιθέσεων από στελέχη και μέλη της ΔΑΠ του ΤΕΙ Λαμίας, απέναντι σε μέλη της ΚΝΕ και σπουδαστές, που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καταγγέλλει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λαμίας της ΚΝΕ. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως «η στιγμή, που επέλεξαν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι της ΔΑΠ για να επιτεθούν, δεν είναι τυχαία και άσχετη από το γεγονός ότι σε λίγες μέρες διεξάγονται η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές του πραγματικού Συλλόγου Σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας».

Στόχος των επιθέσεων, σύμφωνα με το ΝΣ Λαμίας της ΚΝΕ, είναι να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές «που πρωτοστατούν στη δημιουργία του νέου Συλλόγου Σπουδαστών και την ανασυγκρότηση του σπουδαστικού κινήματος. Το χτύπημα είναι συνέχεια της τακτικής που ακολουθεί εδώ και χρόνια στο ΤΕΙ Λαμίας η σπουδαστική παράταξη της ΝΔ, στήνοντας ουσιαστικά ένα μηχανισμό με τρομοκρατία, ρουσφέτια και εκβιασμούς. Η τρομοκρατία και οι προσπάθειες εκφοβισμού είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει για να χτυπήσουν όσους αποφασίζουν να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν ενάντια στη σήψη και τον εκφυλισμό του σπουδαστικού κινήματος. Αλλά να είναι σίγουροι πως και αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό. Οι κομμουνιστές δε λύγισαν ποτέ», σημειώνει η ΚΝΕ και ιδιαίτερα επισημαίνει ότι «είναι φανερό πως οι δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΜΑΣ, που πρωτοστατούν στην αγωνιστική ανασυγκρότηση του σπουδαστικού κινήματος, τη συμπόρευσή τους με το λαϊκό κίνημα, χαλάνε τα σχέδια όσων θέλουν σπουδαστικούς συλλόγους - σφραγίδες και τους σπουδαστές στο περιθώριο».

Το ΝΣ Λαμίας της ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα, ενώ καταλογίζει ευθύνες και στη διοίκηση του ΤΕΙ για ανοχή αυτών των φαινομένων. «Οι σπουδαστές με τη μαζική συμμετοχή τους στις διαδικασίες του πραγματικού Συλλόγου Σπουδαστών και με την ενίσχυση των δυνάμεων του Μ.Α.Σ, θα στείλουν μήνυμα τόσο στους "μπράβους" της ΔΑΠ όσο στους πολιτικούς καθοδηγητές τους. Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ