Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Υπάρχουν δυνατότητες για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας

Παρέμβαση σε εκδήλωση της ΚΟ Χαλκίδας

«Αυτά που τραβάνε οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες για να αντιμετωπίσουν προβλήματα Υγείας είναι μια μεγάλη περιπέτεια που προκαλεί οργή και από αυτή την οργή πρέπει να γεννηθεί η συνειδητή δράση για την ανατροπή αυτής της αθλιότητας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια προχτεσινής ομιλίας του σε εκδήλωση της ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Υγεία. Η εκδήλωση έγινε στο ΕΚ της πόλης, με μαζική συμμετοχή κόσμου.

Και τόνισε: «Υπάρχουν μεγάλες αντικειμενικές δυνατότητες που επιτρέπουν να έχει ο λαός μας υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας. Αυτό είναι αναμφισβήτητο». Τόνισε πως «η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι επικίνδυνη, πολύ επικίνδυνη» κι επισήμανε πως «δεν πρόκειται για προχειρότητες ή λάθη», αλλά «για μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, μια συγκεκριμένη πολιτική, που με το πρόσχημα του εξορθολογισμού επιχειρεί να λειτουργήσει νοσοκομεία και κλινικές με τα λιγότερα μέσα και δαπάνες και αυτό αφορά τόσο τα νοσοκομεία που αναλαμβάνουν την κύρια ευθύνη σε κάθε περιοχή, όσο και τα νοσοκομεία - δορυφόρους που θα απαξιώνονται σταθερά».

Για να υπογραμμίσει πως με το κλείσιμο των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου δεν αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας, που θα λειτουργεί με τις ίδιες ελλείψεις, με την ίδια ξεπερασμένη υποδομή έχοντας μεγαλύτερες υποχρεώσεις. «Επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν στοχεύει μόνο στο κλείσιμο των δύο αυτών νοσοκομείων, αλλά και στο κλείσιμο του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, αφού μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Θήβας η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική και η Ουρολογική Κλινική. Να αντισταθούμε αποφασιστικά και να πάρει μαζικό χαρακτήρα η πάλη ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τις συγχωνεύσεις».

Ξεκαθάρισε πως «το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κοινωνικό δικαίωμα και όχι σαν εμπόρευμα» και συμπλήρωσε: «Η πάλη για την υγεία του λαού, για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία έχει σημαντική θέση στη συνολική πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων για πλήρη - σταθερή εργασία, αύξηση του ελεύθερου χρόνου, κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα, ανθρώπινη κατοικία, υγιεινή διατροφή, λαϊκό αθλητισμό». Για να καταλήξει: «Σ' αυτά τα πλαίσια μπορεί να εξασφαλιστεί Ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ