Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις σε πόλεις για δεύτερη μέρα

Για δεύτερη μέρα χτες, έγιναν συγκεντρώσεις σε πόλεις της χώρας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στις οποίες συμμετείχε αρκετός κόσμος που αυτοπροσδιορίζονται ως «αγανακτισμένοι πολίτες». Οι συγκεντρώσεις οργανώθηκαν ξανά μέσω του διαδικτύου (Facebook).

Στο Σύνταγμα, αν και αρχικά ο κόσμος που παραβρέθηκε ήταν αρκετός, άρχισε να αραιώνει μετά την μπόρα που ξέσπασε νωρίς το βράδυ. Με συνθήματα παρόμοια της Τετάρτης όπως «Κλέφτες - κλέφτες», «Εεεε, οοοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω» παρέμειναν έως αργά το βράδυ, ενώ δεν έλειψε και ένα πανό που ανέφερε το σύνθημα «Σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς», αντίστοιχο με αυτό που είχαν αναρτήσει Ισπανοί στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης για τους Ελληνες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους που έγραφε: «Κάντε ησυχία, γιατί θα ξυπνήσουν οι Ελληνες»... Αρκετοί συγκεντρωμένοι είχαν μαζί τους άδειες κατσαρόλες, συμβολίζοντας την άθλια κατάσταση που βιώνουν. Στη Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό στο Λευκό Πύργο που ανάγραφε «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα.

Και χτες, δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων, στα συνθήματα, στα πανό, στις συζητήσεις ανάμεσα σε συγκεντρωμένους, προκύπτει μια έντονη δυσαρέσκεια απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Ομως, το ξέσπασμα αυτό δεν βάζει στόχο τις ριζικές αλλαγές, που μόνο μέσα από αυτές μπορεί πραγματικά να υπάρξει διέξοδος στα προβλήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Ούτε μέσα από αυτή την κινητοποίηση έχει θιχτεί, μέχρι τώρα, η πραγματική αιτία της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζει ο λαός, που είναι το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η πολιτική των αστικών κομμάτων, η καπιταλιστική οικονομική κρίση και οι αιτίες της. Τα ίδια τα συνθήματα που κυριαρχούσαν είναι συνθήματα αντίδρασης μεν στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, όμως μέσα από αυτά δε δίνεται συγκεκριμένη διέξοδος στα, πράγματι, τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργάτες, λαϊκές οικογένειες, νέα ζευγάρια, νέοι κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ